Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
Радико:
Опитвам се да обясня, че смесвате напълно различни неща до някъде поради опит за обясняване чрез подобие до някъде чрез доверчиво позоваване на на неповторяеми опити на "капацитети" в жанра. Капацитетите също обаче са хора и нищо човешко не им е чуждо ОСОБЕННО СПОСОБНОСТТА НА ЧОВЕК ДА ГРЕШИ. а и да послъгва ;)
Най пресният пример е с доверието на kd_dinev в Джеимс Уат
kd_dinev:
А бе ти да не се влюбваш мен,че постоянно гледам ника си в твоите постове?Упоменах само,че човека се е интересувал от същия проблем като мен,а както и ти си писал-си се интересувал също?Единсттвената разлика е,че той после става основна фигура в индустриалната революция,а ние с теб драскаме из форумите!И още нещо-или посочи къде съм оспорвал закона на Галилео Галилей или изтрий това което си написал!Не държа да ми се извиняваш,защото извинения от хора като теб,за мен нямат никаква стойност....
RUS:
Ако подложим на критика теорията за етера ще се окаже че не е съвсем приложима спрямо гравитацията наред с много други подобни които се опитват да я обяснят в нейната същност.
Какво имаме? Твърди се че етера оказвал натиск и затова се случва гравитацията.
Опитно погледнато предлагам три крайни състояния с анализ към тях.
Първи опит - предмет в полето на гравитация на масивен обект - планета,звезда и т.н. - бива привлечен моментално.Защо ? Поради факта че предмета е материя.
Извод - материята привлича друга материя.Прозаичен факт.
Втори опит - същия предмет поставен в условия на пикиращ към земята самолет - всичко материално в предмета губи своята гравитация спрямо самолета.Прозаичен факт.Къде е етера да натисне предметите в пикиращия самолет?Нали няма как да има празнини в пространството?
Трети опит - същия предмет в космоса далеч от планети,звезди и др. масивни обекти.Предмета ще е в безтегловност,ще липсва гравитацията.Прозаичен факт отново с нищо ново в него.Отново същия въпрос - какъв ще е този етер който ще позволи такава своеволност и няма да упражни натиска си за да има гравитация?
Някои ще кажат че гравитацията е следствие от етерното налягане над самата планета.Тогава в самолета от втори опит защо се появява безтегловност спрямо самия самолет?Ще кажете ама той се движи и затова.ОК движи се - така е.Но ако ускорението му е над 9,8 м/сек .^2 нима ще ми кажете че това е скоростта на гравитационното въздействие и респективно това на етера?Ако ми твърдите това веднага ще ви припомня факта че гравитационните вълни се разпространяват на практика почти мигновено като се счита че тази скорост на въздействие дори е по висока от тази на светлината.
В преден пост ви припомних че масата на атома е съсредоточена в ядрото му.Цялата материя е изградена на този принцип.Въздействията на гравитационен принцип се случват на това ниво.
Аtos:
Леле, RUS, наистина ли не разбираш?
Ако го беше написал в началото на темата, нямаше да е така, но след всичко изписано дотук...?
Отговарям ти:
1."Първи опит - предмет в полето на гравитация на масивен обект - планета,звезда и т.н. - бива привлечен моментално.Защо ? Поради факта че предмета е материя.
Извод - материята привлича друга материя."
Погрешен извод, правилният е - етерът упражнява налягане върху материята!
2."Втори опит - същия предмет поставен в условия на пикиращ към земята самолет - всичко материално в предмета губи своята гравитация спрямо самолета.Прозаичен факт.Къде е етера да натисне предметите в пикиращия самолет?"
Как къде е? Натиска всичко към Земята, в т.ч. и самият самолет! Или очакваш да не действа на самолета, а само на предметите в него? И гравитацията не се губи, а само не се проявява по начина, по който сме свикнали да я усещаме, защото материята и се "подчинява" в тоя момент! При сблъсъка в Земята ще го разбереш (когато материята спре да се подчинява на ускорението)!
Елементарно - ако тичаш по посока на вятъра (със неговата скорост), няма да усещаш вятър, това не значи, че е изчезнал. Ще го усетиш като спреш (може и в стена)!
3."Трети опит - същия предмет в космоса далеч от планети,звезди и др. масивни обекти.Предмета ще е в безтегловност,ще липсва гравитацията.Прозаичен факт отново с нищо ново в него.Отново същия въпрос - какъв ще е този етер който ще позволи такава своеволност и няма да упражни натиска си за да има гравитация?"
Ами да, ще позволи да няма, защото гравитацията е засенчване на етерното налягане, ако няма голямо тяло наблизо, за да я причини тази сянка, етерното налягане ще е равномерно от всички страни на тялото!
Има натиск - равномерен и отвсякъде! Това е собствената гравитация на това тяло, колкото и да е малка!
Ако го няма, тялото може и да се разлети при крехка консистенция (прахообразни струпвания)!
..................................................
И да, етерното налягане върху Земята създава ускорение 9,8 м/сек . за по-малките тела! Ако е обект с размерите на Луната (примерно), биха се сумирали ускоренията на двата обекта!
Толкова етерна сянка си прави нашата планета, толкова си може - не и се сърди:)
Ускорението на свободно падащ обект няма как да е по-голямо от над 9,8 м/сек .ако не му даваш допълнителна тяга!
Гравитационни вълни НЯМА! Гравитацията не се "разпространява мигновено", тя си Е!
Етерното налягане си го има навсякъде и ПОСТОЯННО, със или без материя! То не се разпространява, затова няма скорост! Разбираме за проявите му, когато наблюдаваме взаимодействие на МАТЕРИИТЕ в него!
Ksurnev:
Ей, хора, изпускате две съществени неща.
1. Асолютния ВАКУУМ
2. Абсолютната НУЛА
Докато не си ги обясним правилно, няма да се придвижим напред.
Трябва да се включат в расъжденията върху тази тема.
Има ли гравитация при Абсолютния Вакуум и Абсолютната Нула? Има ли движение?
Според мен тези две неща са еквивалентни по принцип, защото и двете не съдъежат нищо измеримо от нас.
Изглежда само мисълта може да проникне в тях и да остане там колкото поиска.
Някой може да каже, че разводнявам темата, но и това помага.
Ако някъде съществува Абсолютен Вакуум и Абсолютната Нула за какви взаимодействия можем да говорим.
Отгоре на всичко тези две неща не съществуват ли само в мисълта, и има ли по-висока скорост от нейната?
До тука темата ми прилича на действията на котката когато хване мишка.
Играе, играе, и като се наиграе започва да я яде, ама от отзад.
Ако съм досадил на някого, Извинения!
Поздрави от Смолян - има сняг.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия