Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
Laic:
--- Цитат на: krasias в Декември 30, 2015, 06:45:37 pm ---Добре atos, твърдиш че в материята няма етер а в същото време .....
--- Край на цитат ---
Не, не това твърди Атос. Понякога се чудя защо солунските братя са писали тази азбука, само за пишещите или и за четящите???
Твърди се следното:
--- Цитат на: atos в Декември 30, 2015, 05:08:14 pm --- .... понеже познатият ни свят (и ние) е проектиран в това от измеренията му.
..... То е все едно да питаш "ако прожекционният екран в киносалона проникне във филма".
--- Край на цитат ---
В една друга тема това е разисквано на дълго и широко, но на кратко: Според холограмната теория, Информацията проектира в (вътре в) етера Материята. Етера се явява 3D Екрана за проекцията и за това се казва, че материята се проектира в него, а не върху него както е при киното 2D.
Опс, Атос вече е отговорил.
hyparh:
--- Цитат на: krasias в Декември 30, 2015, 06:45:37 pm ---Добре atos, твърдиш че в материята няма етер а в същото време материята смуче енергия от етера. Тогава всички материални тела би трябвало да са кухи, щото ще има енергия само за атомите по повърхността а тези по навътре ще дезинтегрират.
--- Край на цитат ---
krasias, не знам дали си даваш сметка колко фина субстанция е етерът и колко леко приеминава тя през "материята". Той е толкова фин, че може да се каже, че представлява самото пространство. Средата, от която той произлиза е твърде далечна за нашите представи и не може да бъде обрисувана. Затова нея няма да разглеждаме (там става преплитане с други нива на съществуване или измерения).
Ето пример... Един първичен вихър Ану (дума от санскрит), като тези на картинката, е съставен от около 14 милиарда "енергийни мехурчета" или етерони:
Тези вихри създават групички, който се въртят в най-различни конфигурации в пространството. Важно е да се каже и че трептят и пулсират с определена честота - като малки сърчица.
Нека вземем за пример атомът на оловото. Той е съставен от 3727 броя Ану. Сега човек може да си направи извод какво гигантско число етерони се изисква за изграждане на един единствен атом олово. При това без да включваме също така огромният брой етерони, съставящи неговата клетъчна стена.
Защо там етерът е разреден? Защото, както каза и Атос, тези вихри се нуждаят нонстоп от прясна енергия (етерони), за да поддържат целостта на вихрите си. Тази енергия, освен от нашето пространство, идва и от друго - имаме отворена система. Вихрите също така изхвърлят етерони, които също могат да изчезнат "оттатък".
Един обикновен предмет от ежедневието има несравнимо по-малко атоми отколкото нашата планета например. Затова той не "смуче" много етерони и около него има пренебрежимо слаба гравитация. От друга страна Земята има нужда от много повече храна. Получава се един постоянен дефицит, който трябва да бъде запълнен, и етерът се придърпва от сравнително голямо разстояне - откъдето започва гравитационното налягане.
Относно дезинтеграцията: колкото по-плътна е материята - толгова по-голям афинитет има тя към дезинтеграция. Но интеграцията винаги взема превес, иначе нямаше да съществува материя.
Космическите тела дезинтегрират най-силно в повърхностните си слоеве, докато в центъра протича само интеграция, т.е. градеж на нова материя, която избутва старата на всички страни. Прясно получената материя е с различни свойства, поради средата, в която се заражда. Дезинтеграцията винаги е свързана с топлина, а интеграцията със студ. От тук смея да твърдя, че в централните части ("люпилни на материя") на всички космически тела (звезди, планети и т.н.), цари сковаващ студ - обратно на общоприетите схващания.
Радико:
--- Цитат ---Ок, кой от радиоактивните изотопи е по-лек от "нормалния" елемент?
--- Край на цитат ---
Ами мисля, че не са малко. Най-характерният пример е урана, по тежкият изотоп 237 е много по стабилен от по лекия235. Без да се ровя по уикипедия на първо мислене се сещам, че май и медта имаше по леки нестабилни изотопи. Урана при 92 протона в ядрото има съотношение 2,5 към 1 в полза на неутроните. "това го пиша просто като потвърждение на тезата за разликата между масата и теглото.
--- Цитат ---Ето това е типично "заключване" на извод от съвременната наука!
--- Край на цитат ---
Един два поста по нагоре съм споменал че това може да не е и така. В смисъл, че много често невидим причинител има две видими следствия и ние приемаме погрешно едното следствие за причинител на другото.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Декември 31, 2015, 10:05:04 am ---Много често невидим причинител има две видими следствия и ние приемаме погрешно едното следствие за причинител на другото.
--- Край на цитат ---
Много вярно!
Може би си прав, аз не съм толкова навътре с изотопите...поради което и задавам тези въпроси. Може би има и значение дали са получени с добавяне или отнемане на протони или неутрони?
Мисля, че в изотопите е нарушен енергийно-етерният баланс на "смученето" на поддържаща енергия от етера, в каква посока вече - отделен въпрос...
При всички случаи дадох за пример тежките радиоактивни елементи, които не са "изкуствено" създадени, сравнени с естествените нерадиоактивни.
krasias:
Здравей atos, знае се че по земната кора има зони с много енергия. Аз ги усещам много добре и тук където живея има няколко такива места, доста силни енергийни зони. Като в тия енергийни зони си има гравитация. Как твоята теория обяснява това енергийно изобилие в тези места и съществуването на гравитация.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия