Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
edin:
--- Цитат на: krasias в Януари 03, 2016, 12:08:40 pm --- Здравей GreenHulk, преди 25 години учители изпратени от Махариши Махеш Йоги провеждаха курсове по Летяща йога. Аз завърших тези курсове и оттам научих самяма.
--- Край на цитат ---
В крайна сметка, видя ли някой да лети?
krasias:
В началото не се лети това е постепенен метод в началото чувстваш силна вибрация и удари като от ток, нещо като електромагнитна пулсация по гръбнака която те изхвърля нагоре или напред зависи как си се наклонил. При по-голяма сила може да те подхвърли до 60см над земята. Така практикуваш 1-2 години и идваха учители и ти дават следващото ниво на мисловна трансформация. Аз лично не продължих с тази практика по мои съображения. Лично не съм виждал човек да се задържа във въздуха, но съм сигурен че е възможно, практиката е наистина много силна.
GreenHulk:
Интересното е че тук имаме връзка с етера, Акаша- етер.
Радико:
--- Цитат ---Какво значи "мястото на останалите енергии"? Кое ни кара да мислим, че енергиите трябва да имат "място" и едната измества другата, видиш ли...? Това да не са яйца в кошница?
--- Край на цитат ---
Това се отнася за опитите да се обясни света само с 3D пространство.
Ако в тази хипотеза влезе и тезата, че пространството е само триизмерно и не съществува нищо друго, то възниква въпроса каква е средата в която се разпространяват електромагнитните вълни и как тази среда е смесена със средата в която се разпространява гравитацията така че тези две взаимодействия работят независимо едно от друго и не си пречат, защото ето atos ти и доста други членове обясняват гравитацията с етера а етера е понятие въведено за да се обясни разпространението на електромагнитните вълни каквато е и светлината. Всичко това разбира се е валидно само ако не се допуска съществуването на поне четириизмерно пространство.
Допускането на четириизмерно пространство решава по много елегантен начин тези проблеми и заради това се налага във все повече хипотези.
atos
Допускаш една много минимална грешчица в обясненията си а може би и в представите си за пространствата която обаче подозирам, че се мултиплицира и те обърква тотално "малките камъчета обръщат каруцата"
Това е твърдението:
--- Цитат ---Как куб ще "премине през равнина", разглеждайки явлението в 2D? Бихме видели само проекцията му в равнината, която е пак плоско изображение по същия начин, по който виждаме само куб, ако всичко е с "едно ниво нагоре"!
--- Край на цитат ---
Разликата е минимална, но няма да видим проекция, Ще видим сечението на куба. Последователно ще видим много сечения които могат да са еднакви или различни постепенно променящи се със преминаването на куба, това ще е ако преминава през равнината по диагонала си.
kall
Всеки който е разбрал, че "теорията" на Айнщайн е погрешна може да каже че я е разбрал предостатъчно.
П.П. можеш ли да ми кажеш защо в последно време взеха да обявяват скоростта на частиците сблъскващи се в колайдера във мегаелектронволтове това на мен ми звучи като:
Моята кола може да се движи със 180 конски сили във час.
Просто те не са се оплескали КАТО патки в кълчища, те СА.
kall:
--- Цитат ---Всеки който е разбрал, че "теорията" на Айнщайн е погрешна може да каже че я е разбрал предостатъчно.
П.П. можеш ли да ми кажеш защо в последно време взеха да обявяват скоростта на частиците сблъскващи се в колайдера във мегаелектронволтове това на мен ми звучи като:
моята кола може да се движи със 180 конски сили във час.
просто те не са се оплескали КАТО патки в кълчища те СА.
--- Край на цитат ---
Само че теориите са две, ама както и да е:-) Не е погрешна "теорията на Айнщайн", пак казвам, малко са хората, имащи си даже бегло понятие от двете теории. Поначало изводите от тях са силно контраинтуитивни за хората. А това е така, защото това, което предсказва като явления ТО, не може да се наблюдава при ежедневни условия. Затова и хората не я ядват много, много, включително и липсват преподаватели, които да я разясняват.
А за колайдера- не знам някой да обявява скорости в eV, това може да го правят вероятно журналисти( не следя вестници и телевизии, слава богу, а и не желая, особено като им знам целта- да се продават и да манипулират общественото мнение), но в сериозните публикации не съм виждал такова нещо. Виж, може да работят с енергиите на частиците, това е вече обяснимо. Особено в предвид, че частиците не се движат с еднаква скорост, а вместо това скоростите им са статистически разпределени.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия