Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (44/71) > >>

Аtos:
Радико, не аз, ти си объркан тотално!
В този случай може да се каже, че равнината минава през куба, не обратното!
Не може нещо по-многоизмерно да мине през нещо по-малоизмерно...няма как!
Все едно да кажеш, че реката плува около кораба, а не той в нея! Да, можеш да се позовеш на относителността, но това не променя концепцията!

--- Цитат на: Радико в Януари 03, 2016, 04:39:36 pm --- няма да видим проекция, Ще видим сечението на куба. Последователно ще видим много сечения които могат да са еднакви или различни постепенно променящи се със преминаването на куба, това ще е ако преминава през равнината по диагонала си. 
..........................................................
можеш ли да ми кажеш защо в последно време взеха да обявяват скоростта на частиците сблъскващи се в колайдера във мегаелектронволтове това на мен ми звучи като:
Моята кола може да се движи със 180 конски сили във час.
Просто те не са се оплескали КАТО патки в кълчища, те СА.

--- Край на цитат ---

Ами не, не е "грешчица"  ;D
Точно сеченията са проекциите в по-ниското измерение, помисли малко!
Все едно е дали ще кажеш сечение или равнинната му проекция и няма значение дали е по диагонала или по друго направление. По същия начин, по който един скенер натрупва равнинните проекции/сечения и после компютърът ги моделира/наслагва в 3D.
 И ако "вдигнем с едно ниво нагоре", 4D фигура би се "проявила" като променящо характеристиките си тяло в 3D измерението...може и до пълното му "изчезване" (от възприятията ни и всичките нам възможни методи на засичане)!
И друго - помисли още, бре! Дори да разгледаме само 3D средата, можеш ли да ми кажеш,(ПРИМЕРНО) че електричеството и светлината се "изместват" взаимно или си пречат? И двете са енергии, ако осветиш проводник, по който тече ток, това променя ли нещо? Тока? Или светлината? Че дори два лъча се кръстосват без да си пречат и това не променя характеристиките им! По един проводник може да преминават два вида ел. сигнал (ток-променлив) с различна честота и това не им влияе взаимно!
Малко ми тъпее този въпрос още в началната си фаза (зададен от Красиас)-моля никой да не се обижда!
Все едно да ползваш механична енергия за преместването на чаша гореща вода и от това да се промени топлинната и енергия? Или по-точно - да кажа, че когато едно тяло има доста топлинна енергия в себе си, то не може да притежава и друга-в същата материя и пространство?
Ами...факт е - нагретите тела са не по-малко тежки от студените! Каквото и да е гравитацията (според нечии други разбирания) тя не е "изместваща" останалите енергии в обема от пространството! Самият довод е ...да казвам ли точно какъв?
И изобщо...на кой му хрумна гениалната идея, че енергиите се "изместват взаимно", в което и да е измерение ???

За втората част съм напълно съгласен - толкова са объркали школуваните си понятия, завалиите, че "не знаят накъде да Фанат"  ;D ;D ;D

Радико:
Значи ако въпроса на Красиас ти тъпее значи не си представяш достатъчно добре нещата, не вникваш в тях. Ми представи си, че ей сега съм отворил нова тема "същността на магнетизма" и започваме да обясняваме концепциите си за това какво кара магнитите да се привличат значи дърпането е невъзможно нали така нещо ги избутва защото те "изяждат част от това нещо и понижават локално налягането му или го пренасочват или каквото и да е там тези неща обикновено ги наричат "М"етерони и бозата става точно такава каквато е при пичовете от Церн защото при съществуването на невъобразимо плътната и финна материя от "G"етерони наличието на
"М"етерони + наличието само на триизмерно пространство би разредило средата "едните ще изместват другите: в три литров буркан не можеш да налееш едновременно три литра вода и три литра бензин. защото стават общо 6 литра а буркана не е 6 литров"
Такова положение на нещата би довело закономерно до взаимно влияние между магнетизъм и гравитация което обаче липсва което пък от своя страна се явява доказателство, че положението не е такова. А факта че ми се налага да пиша всичко това е доказателство, че мнението ти "или концепция" е силно дезориентирано:
Говориш за 4D  концепция и едновременно защитаваш концепция отхвърляща това 4D

--- Цитат ---Не може нещо по-многоизмерно да мине през нещо по-малоизмерно...няма как!
--- Край на цитат ---

Има как и то може да го направиш и ти "демонстртивно"
Значи намираш една неголяма локва, ако сега са замръзнали намираш аквариум за рибки "пълен разбира се може и без рибки" След което му капваш три четири капки олио. като се разлее добре олиото ще представлява перфектно 2D измерение. Сегa, ако хвърлиш какъвто и да е предмет в аквариума ще наблюдаваш преминаването на тримерен обект през двумерно измерение. Ако обаче само задържиш предмета над аквариума сянката му ако попадне на него ще се яви "проекция".  Толкова за проекцията и за преминаването, но няма да е лошо да се изясниш сам със себе си коя концепция поддържаш, тази поддържаща хипотезата за 4D пространството или тази на грубите реалисти тези дето признават само това което виждат, тоест само 3D. Защото при положение че поддържаш 4D то половината от спора ни ми се струва парадоксално нелогичен.       

krasias:
Здравей Радико, бозата наистина е много голяма. Аз много пъти съм мислил по въпроса но има неща които ми убягват. Например материята тука я усещаме като много плътна но за енергийните тела тя е прозрачна, и те преминават през нея без проблем. От друга страна това което за енергийните същества е много плътно за материята е прозрачно. Това на първо време предизвиква сериозни въпроси, как така е много плътно а в същото време го няма. Сигурно има някакъв отговор на този въпрос но не мога да кажа какъв. За сега мога да дам обяснение на етерната енергия, това което наричате мехурчета. Това което виждаш когато попадаш там е млечно бяло пространство, наистина мехурчета няма но се усеща че е има много фини частици които вибрират на много висока честота. Усеща се много голяма енергия но и много фина, и невероятна чистота. Дотук това съвпада със старите обяснения за етерната енергия, сега ще се опитам да ви дам по научно съвременно обяснение на нещата. Всичко се крие зад думичката "Чиста", това изказано на научен език означава "Без информация". Това е енергия която всъщност е и памет, мисля ,че най-близкото определение е, като самозахранващ се процесор, на който му работи тактовата честота но няма вложен никакъв софтуер. Друго характерно за тази енергия е тоталния и неутралитет, какво имам в предвид тази енергия памет не прави никакъв избор по отношение на информацията която ще се вложи в нея. Дали информацията ще бъде за цинк, злато, водород нея изобщо не я интересува, тя приема всякаква информация. И така трите основни качества на етерната енергия, липса на информация, тотален неутралитет и невероятен финес я правят неоткриваема. А тези качества я правят идеалния строителен материал за материята и другите енергии като и за допълнителна енергия за вече готовата материя. И така това е материала той е един и същ, разликата идва от информацията нанесена върху него. Накрая искам да кажа че вие всички сте били там на нивото на тази енергия но не знаете. Това става по време на дълбокия сън без сънища, разбира се като се събудите не помните нищо но се чувствате невероятно свежи. И как да помните като там където сте били няма никаква информация .......

caduceus:
Много добре, krasias!  :)
Чистата немодулирана енергия е в основата на съществуването и развитието на неравновесните системи от статика към динамика. Животът /погледнато като вегетационен модел/ всъщност е точно това... Разклатено махало което леко се побутва циклично, за да не спре. Модулирането става според нуждите на системата и се извършва вътрешно от който трябва ;). Но:
- за да се разберат тези неща /както и за гравитацията, така и за живота като принцип/, трябва наблюдателят да има определено енергийно ниво. Всички концепции от този тип изискват доста повече енергия от нормалното за един средностатистически човек - а връзката на нивото с осъзнаването е пряка. Няма  ниво - няма осъзнаване. Има заблуди и логически абсурди.
- затова твърдолинейните логически мислители /научени са така, нямат вина/ не могат да стигнат до прякото познание или виждането на нещата такива каквито са всъщност. Системите на възприятие са противостоящи и взаимноизключващи се- не може да си малко умрял или при жените - леко бременна  ;D
- Номерът е да се движиш от единия метод към другия и обратно тогава, когато ти е нужно. Мъдреците му казват "да стоиш на ръба между световете".

Понеже говорим за гравитацията, мога да ви споделя това, което съм разбрал аз /не само логически/ - но ме спира негативната реакция, която обикновено предизвикват постовете ми. Дано тази година да сме малко по-толерантни - всички ще спечелят от това. Виждам наченки...

Поздрави!

Радико:
krasias
При твоят начин на намиране на информация има един малък, но съществен проблем, напълно съм наясно с него, защото и аз достигам до много информация именно по този начин. Като пример - последното, което написах преди малко в темата на Елпунто - много хора като се случи такова нещо с тях и скачат: Аз съм изобретател, автор, учен, аз съм велик, аз мога още много, аз мога всичко. Могат - дръжки.
Аз знам, че тази идея ми беше подарена от някого или нещо извън мен. Дори съм сигурен, че всички нови неща са дошли при изобретателите си именно по този начин.
  Както е записано в библията "Поискай и ще ти се даде"
Та мисълта ми за проблема беше: Както вече е записано във "ведите" който прочете ведите без да внася собствена интерпретация във тях незабавно ще достигне нирвана, така и като уловиш някаква идея от това да го наречем примерно "всемирно информационно поле" най големият проблем е да разграничиш уловеното от собствената интерпретация която разбира се в 90% е погрешна.  И отгоре на това колкото по-сложна или различна от нас е идеята, толкова по-погрешно я интерпретираме.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия