Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (53/71) > >>

Радико:
Бързовъртящите се обекти "в една равнина" се съпротивляват на завъртане в друга перпендикулярна равнина нищо повече.
В случая с магнитната левитация двата магнита са разположени с едноименни полюси един към друг. ако поднесеш по същият начин невъртящ се магнит дори и върху ръката ти той ще подскочи и ще се завърти с разноименният полюс към долният магнит въртенето му в равнината деляща полюсите му се съпротивлява именно на това завъртане. Аналогичен ще е случаят и ако не се върти а е закрепен на шарнир който му пречи да си обърне полюсите.   Това съвсем ясно показва несъстоятелността на тезата му. Мисля, че основната грешка на всички като него е породена от думата антигравитация. Поне в нашата вселена такова животно нема. Ако съществува антивселена съставена от антивещество там може да има и антигравитация, но там пък няма да я има нашата гравитация.
Знам за варианти при които е възможно бързовъртящи се тела да генерират тяга, но това не е нито гравитация, нито антигравитация. Това си е кинетична енергия.     

Аtos:
Радико, има нещо вярно, но не съвсем!
Ако малкият магнит се върти достатъчно бързо, цялата система ще е мааалко по-"лека" отколкото когато е в покой!
Да, клипът е интересен, но там говорят за ОТСЪСТВИЕ на маса, което не е вярно!
Ако махнеш компонента МАСА от жироскопична система, тя няма да работи. Да, създава се нещо като "собствена гравитация" на системата, но тя се получава точно благодарение на МАСАТА!
Тук имаме само "претопяване"  на влиянието на ЗЕМНАТА гравитация, понеже векторите на центробежните сили са по-големи от G в случая и сборът им по вертикалата (проекцията на G ) намалява.
За сметка на това имаме жироскопичен ефект.
Разглеждам първата част от клипа, втората с магнитите е ясно...

Радико:
atos
И във първата част нещата не са по различни от втората. има само една мисъл която се изказва за доказателство на хипотезата но също така я и оборва жестоко. защо гравитацията не действала при балоните. Е защо нямаме макар и по малко намаление на теглото при по ниски обороти ??? Не може да има прагови обороти и над тях да го има ефекта под тях да го няма. А да и между другото горе долу по средата на клипа има един ужасно груб фейк направо ме хвърля от коня. Ха познай кое е фейка.   

Laic:

--- Цитат на: Радико в Януари 22, 2016, 01:20:30 pm ---А да и между другото горе долу по средата на клипа има един ужасно груб фейк направо ме хвърля от коня. Ха познай кое е фейка.
--- Край на цитат ---
;D края на 2:46 ?

Радико:
Не, въобще не е там по на към края е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия