Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
Радико:
Значи ако си забелязал безчеткови двигатели с постоянно поле не съществуват. Тези дето ги наричат безчеткови са по същество синхронни трифазни машини със вграден честотен инвертор, та не ми ги давай за пример. Ако Земята имаше колектор и четки някъде, бих допуснал да се случи това което казваш. Освен това май бъркаш посоката север-юг със запад- изток, а примера с яйцето е валиден само за ускоряващи се системи.
Аtos:
Ще се повторя - не твърдя, че непременно е така.
А относно ускоряващите системи...забавянето на тяло също е ускорение, макар и с обратен знак.
Ако въртенето се предава от вътрешността-навън, допустимо е да има нещо вярно (хипотетично, разбира се).
П.П.Тук също няма четки:
http://vbox7.com/play:d41a4b15&pos=vr
Laic:
--- Цитат на: atos в Януари 25, 2016, 08:30:50 am --- П.П.Тук също няма четки:
--- Край на цитат ---
Опс, май не е точно така. Четки като отделен / обособен елемент няма, но има "подвижни" контакти между статичната и въртящата се част, които контакти затварят ел. веригата - както контактите между колектора на ротора и четкодържача.
Радико:
Ха този клип ме изкефи, въпреки че както каза Laic и тук има четка. Освен това имаме и източник на електрически ток което го праща много в страни от темата.
Както и да е това е за друга тема, но:
това устройство се явява униполярен двигател на Фарадей и поражда един любопитен въпрос, а именно дали точно както униполярният генератор ще продължи да се върти дори и магнита да е твърдо закачен към статора. Което би го превърнало в крайно странно устройство
П.П.
--- Цитат ---А относно ускоряващите системи...забавянето на тяло също е ускорение, макар и с обратен знак.
--- Край на цитат ---
Естественно че е така което обаче означава, че посоченият от теб ефект може да бъде само следствие на забавянето, а не негов причинител.
GreenHulk:
--- Цитат на: atos в Януари 24, 2016, 11:09:04 pm --- как не се спихва като спукана топка само не знам ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Е кората и не е много тънка все пак:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия