Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (57/71) > >>

Радико:

--- Цитат ---това устройство се явява униполярен двигател на Фарадей и поражда един любопитен въпрос, а именно дали точно както униполярният генератор ще продължи да се върти дори и магнита да е твърдо закачен към статора.
--- Край на цитат ---
допуснал съм грешка в бързината исках да кажа твърдо закачен към ротора.
А относно спихването, ми спихва се те тия планини от какво мислиш са се образували.

Аtos:

--- Цитат на: Laic в Януари 25, 2016, 10:54:49 am ---Опс, май не е точно така. Четки като отделен / обособен елемент няма, но има "подвижни" контакти между статичната и въртящата се част, които контакти затварят ел. веригата - както контактите между колектора на ротора и четкодържача.

--- Край на цитат ---

Именно за това говоря - нещо играе роля на четки, нали? Не са винаги непременно в тоя вариант, който сме свикнали да виждаме по роторите на двигателите.

--- Цитат на: Радико в Януари 25, 2016, 11:40:36 am ---Това устройство се явява униполярен двигател на Фарадей и поражда един любопитен въпрос, а именно дали точно както униполярният генератор ще продължи да се върти, дори и магнита да е твърдо закачен към статора. Което би го превърнало в крайно странно устройство.

--- Край на цитат ---
Даааа, може би ще продължи и точно затова се опитах да разгледам Земята като точно такова "странно устройство"...просто повод за размисъл, не отхвърляне с лека ръка:)

--- Цитат на: Радико в Януари 25, 2016, 11:40:36 am ---Естествено че е така, което обаче означава, че посоченият от теб ефект може да бъде само следствие на забавянето, а не негов причинител.

--- Край на цитат ---
Не трябва да се мисли еднопосочно само! Ако въздействието е върху вътрешната (по-течна) част - забързване или "спирачка", ефектът би бил точно този! И няма да е ефект, а причина, просто по-разчупено мислене!
Планините са образувани от нагъване (и на дете е ясно) и от това:
https://www.youtube.com/watch?v=Pxr-ShRCLMQ
Човек трябва да е....мноооого късоглед, че да не види как е издълбано това например:

--- Цитат на: GreenHulk в Януари 25, 2016, 12:36:36 pm ---Е кората и не е много тънка все пак:)

--- Край на цитат ---
Мдаааа, аз доскоро работих като "запушвач на вулкани" ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Радико:
Добре де, този американски каньон издълбан от водата го виждаш а Хималаите не ги виждаш. Те не са издълбани издигнали са се всъщност останали са си на нивото а около тях се е "спихнало" и са се получили Планината в която водата е прояла този каньон "Колорадо" също е в резултат на това "спихване", което ако го нямаше земята щеше да е равна гладка мазна топка със само няколко следи от ударите на метеоритите.
Това, че го отхвърлям бързо не значи, че е с лека ръка. Просто съм свикнал добре да "виждам" нещата в тази област. Като пример: каква работа върши според теб спирално навитата част от проводника в този клип.
А относно големината на земята и слабият ефект на жироскопите върху нея, нещата при точни изчисления много често се разминават драстично от представите ни добити от пръв поглед. За илюстрация пускам една "задачка закачка"
В съответната тема, разбира се.

Аtos:
Хахаха..."издълбан от водата" ;D ;D ;D ;D
Я ми покажи "ВОДОРАВНОТО" тук?
И всеки геолог ще ти каже, че на водата и трябва повече време да издълбае това от възрастта на самите скали!
Да не говорим за милионите милиарди тонове наноси, които биха попълнили цяла пустиня! Те къде са? В крайна сметка биха направили дига и езеро...а реката си тече...и днес...

А и водата прави овални форми, не такава, като от зъбите на гигантски багер:

Радико:

--- Цитат ---И всеки геолог ще ти каже, че на водата и трябва повече време да издълбае това от възрастта на самите скали!
--- Край на цитат ---
Напротив atos казали са ми съвсем друго. Казали са ми, че водата не е издълбала скалите. Разтворила ги е, и за твоя изненада, не отгоре надолу а отдолу нагоре.
Това обаче е много далеко от настоящата тема та не мисля да се задълбочавам.
П.П. забравил си да ми отговориш за какво служи според теб спирално навитата част от проводника в клипа с фарадеевият мотор. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия