Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
kall:
От офнюза:
"Това потвърждава основното предсказание от 1915 година на Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн и дава възможност на погледнем по нов начин към Вселената и далечния космос."
Не бързайте да го отписвате Айнщайн
Радико:
--- Цитат ---но че са точно гравитационни, скоро май няма да ме убедят
--- Край на цитат ---
В това си мисля, че си напълно прав edin
Защото в случая се опитват да ни убедят, че или разстоянието се скъсява и увеличава периодично със звукова честота и с разлика по малка от диаметъра на водородното ядро ??? Или, че времето протича различно в двете рамена на инструмента.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: kall в Февруари 12, 2016, 05:37:25 pm ---От офнюза:
"Това потвърждава основното предсказание от 1915 година на Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн и дава възможност на погледнем по нов начин към Вселената и далечния космос."
Не бързайте да го отписвате Айнщайн
--- Край на цитат ---
Според СТО гравитацията изкривява пространство-времето, как според теб тези вълни се вписват в това изкривяване.
Напротив, точно обратното е: гравитацията има вълнов характер, и скорост на разпространение равна на скоростта на светлината. Това по-скоро е потвърждение на електромагнитната природа на гравитацията.
dmitarp:
Напротив, ефекта от гравитационните вълни е именно промяна на размера на телата. Сам разбираш, че за да регистрираш тази промяна обекта и инструмента за измерване трябва да са на голямо разстояние. Интензитета на гравитационните вълни е много малък и поради тази причина е трудна регистрацията им. Един, трябва да има двойка тела за да възникнат гравитационни вълни, от само тяло не се излъчват гравитационни вълни. http://webs.um.es/bussons/GW_lecture_KG.pdf
edin:
Двойка тела, за да възникнат гравитационни вълни. Така е, но ми се струва, че тази вълни, трябва да са затворени, между двете тела. Как така същите, ще се излъчват в перпендикулярна посока? Може да има излъчване и смятам, че точно това са уловили, но се съмнявам, точно това да са вълните на гравитацията, сами по себе си.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия