Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
Иван Димов:
Ако попаднете в зона с голяма гравитация дали няма да се смалите и да промените размерите си? И при всички положения ускоряващо се тяло (ракета) излъчва гравитационни вълни. Те би трябвало да са като звуковите вълни и не знам дали не е по-правилно да се наричат вълни на ефира или ефирни вълни. Те са толкова ефирни, че едвам се долавят. Стефан Маринов има теория за гравитацията, но аз не съм се задълбочавал в нея. Май Нютон е в основата на всичко, а Айнщайн защо разтяга времето не ми е ясно и него не съм изучавал задълбочено. В моята компютърна програма и аз използвах различни интервали от време, но това е само с цел сметките да стават за равни интервали от разстояние dS. Въпреки тази моя математическа еквилибристика, все пак времето си тече с непроменлива скорост и не се "изкривява". А как точно се "изкривява" пространството не ми е много ясно. Би трябвало да е "неизкривимо", а ако нещо се променя, то е плътността на ефира.
edin:
Атос, полето Е съвкупност от вълни. Ако имаш друго обяснение, какво представлява полето, кажи, защото аз нямам. За честотата, казаха, ама защо така играе и то във възходяща посока, не казват. Май това ще ги удари в земята.
Аз не се съмнявам, че гравитацията е вълнова по природа, защото всичко Е вълни, без изключение, но това което мисля е че гравитационните вълни са много видове, точно както и химичните елементи са много видове.
Bat_Vanko:
Кое е звукова вълна - звука който се разпространява във водата или вълната която се разбива на брега.
Когато луната минава над определена зона на земята, там нейното гравитационно влияние се увеличава и се получава прилив. Но на точно обратната страна на Земята отново се получава прилив. Там вече се дължи на екранирането на лунната гравитация от земята. Точно същото се получава според описанието при тези гравитационни вълни. Когато едната черна дупка засенчва другата тя екранира нейната гравитация и нашите учени регистрират раздалечаване на базите за измерителният инструмент. Това са импулси на промяна на интензитета на гравитацията, а не гравитационни вълни.
Модерните учени в желанието си да докажат правотата на Айнщайн ще прекръстят обикновените явления в гравитационни вълни.
Аtos:
--- Цитат на: edin в Февруари 12, 2016, 10:01:33 pm ---Атос, полето Е съвкупност от вълни. Ако имаш друго обяснение, какво представлява полето, кажи, защото аз нямам. За честотата, казаха, ама защо така играе и то във възходяща посока, не казват. Май това ще ги удари в земята.
Аз не се съмнявам, че гравитацията е вълнова по природа, защото всичко Е вълни, без изключение, но това което мисля е че гравитационните вълни са много видове, точно както и химичните елементи са много видове.
--- Край на цитат ---
Лично аз смятам, че полетета са предимно "напрегнатост" на средата, в която се пренасят/разгръщат!
Когато едно поле не е променливо има постоянен ТОК. От какво естество е този ток - друг въпрос.
Да вземем два постоянни магнита - имаме равномерен интензитет на излъчване, засичаме го по непроменливостта на магн. силови линии - имаме "магнитен ток".
Ако представим графично тока, протичащ от волтов елемент, идеалната графика е права линия, не вълна (пренебрегваме падовете от консуматора).
При променливия ток имаме ТРЕПТЕНЕ на електрони, образувано от "n" пъти смяна посоката на импулса в секунда (честота) - предават си вълна, но при постоянният? Там имаме пътуване на електрона в ЕДНА посока, точно затова има повече загряване на проводника и повече топлинни загуби.
Тук вече стигаме до дефиницията на ВЪЛНИ. Ако разглеждаме всички ЛЪЧЕНИЯ като вълни, в този контекст е така, както казваш.
Мисля, че още на времето е трябвало да се разграничат двата вида и да се създаде още едно понятие - вълна в класическия смисъл и лъчения с вълнов характер, вие какво мислите?
kall:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Февруари 12, 2016, 06:46:30 pm ---Според СТО гравитацията изкривява пространство-времето, как според теб тези вълни се вписват в това изкривяване.
Напротив, точно обратното е: гравитацията има вълнов характер, и скорост на разпространение равна на скоростта на светлината. Това по-скоро е потвърждение на електромагнитната природа на гравитацията.
--- Край на цитат ---
Самата гравитация е това изкривяване на пространство-времето и в случая то просто се разпространява като вълни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия