Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (66/71) > >>

Ksurnev:
Малко за четене...
http://elementy.ru/novosti_nauki/432691/Gravitatsionnye_volny_otkryty/t261885/Igor_Ivanov
А бе, бая си е...

Аtos:
Абе...не знам какво да кажа вече...
Мен тази идея за "гравитацията има вълнов характер, и скорост на разпространение равна на скоростта на светлината"  ме докарва до снизходителна усмивка, нищо повече.
Кой и кога я измери тази "скорост на разпространение" на гравитацията??? Пълна глупост!
Гравитацията е компонент на пространството, кой може да ми отговори - с каква скорост се разпространява пространството?
Пълен абсурд! И логически и понятиен и...всякакъв...

А и досега сме измислили екраниране на всеки вид лъчение! Дори оргонното лъчение знаем как да екранираме!
Кой ще ми каже как се екранират гравитационни вълни?

Радико:
Забелязвам, че много хора в съжденията си допускат грешката да смесват гравитационно поле със гравитационни вълни. Динамичните промени във силата на гравитационното поле са гравитационни вълни. Странният факт със скоростта на тези вълни обаче, според мен, поражда един малък парадокс. Тези дупки са се сблъскали преди 1,3 милиарда години. За този период те може да са се унищожили "нещо като колапс анихилация преливане в друго измерение" каквото и да е като причина. Може и да не са, да ги има като една още по голяма дупка, но тази голяма дупка въобще не е там, за това огромно време се е преместила на не по-малко огромно разстояние. Излиза, че в момента Слънцето и Земята се привличат от едно празно място.   

Аtos:
Точно така, Радико ;)
Гравитационно поле и вълни са РАЗЛИЧНИ неща, затова още в по-горен пост споменах, че лъчения и вълни трябва да се разграничават!

И...примерът даден от теб е напълно удачен - поради това не мога да приема, че гравитацията има "скорост на разпространение"!

То е все едно ако имаш свръхмощен магнит, който да привлича желязно тяло от 100 000 000 километра и се движи със скорост близка до светлинната, минавайки над това тяло (на височина 100 000 км. примерно), да го привлече когато вече отдавна го е отминал...и то към точка в която изобщо няма магнит?
Ееееее...изобщо не го вярвам, ако щете и прост ме наречете...

Bat_Vanko:
atos и Радико, все пак трябва да признаем предполагаемият успех за регистрирането на изменение на гравитацията на толкова отдалечен обект. На всички е ясно, че колкото по-голямо е разстоянието толкова по-големи трябва да са масите, а това е рядко срещано явление. Според съвременната теория това доказва предполагаемото съществуване на черни дупки.
Като изключим тези две неща, аз не виждам нищо епохално: Измерено е всъщност изменение на интензитета на гравитационното поле. Същите тези "гравитационни вълни" които съществуват от милиарди години и всеки от нас усеща една такава на всеки 6 часа. Познати са на всички като приливи и отливи. Под влиянието на лунната гравитация водната и почвената повърхност се повдигат, но същото явление се получава и на точно обратната страна на земята. Гравитацията действа само на привличане и няма логика на срещуположната на луната страна да има прилив, остава възможността Земята да екранира лунната гравитация и там да действа само земната и центробежните сили от въртенето. В сравнение с гравитацията на тези черни дупки, земната е нищожна, но все пак явлението съществува. и може да бъде измерено чрез изменение на пространството (обема на водата и земята, които се повдигат). Степента на приливите се увеличава когато се сумират гравитациите на земята и слънцето, но се запазва и зоната с прилив на обратната страна. По-близо до повърхността екранирането е по-голямо.
Същата картинка се получава и с двете черни дупки, но в много по-големи мащаби. Когато двете черни дупки се намират една до друга ние усещаме гравитацията и на двете едновременно, но когато едната екранира другата то интензитета намалява. Колкото по-близко са една до друга, толкова по силно е екранирането и съответно по-големи са колебанията в гравитацията (няма как да бъде измерена статичната гравитация, но дори и на такова разстояние тя съществува).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия