Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (12/71) > >>

Аtos:
В грешка си...ОТО е толкова скалъпена, че повече няма накъде?
Бих те помолил да пуснеш някой цитат, от който става ясно как се обяснява гравитацията?
Не говорим как РАБОТИ и какво ПРИЧИНЯВА и как се измерва и т.н...

Кое е дискредитирано?
Все едно червеите, пълзящи по една ламарина да експериментират летене в 3D пространството? Че те не подозират, че го има, бре ;D

Радико:

--- Цитат ---А съществуването на етер и етерони е меко казано под съмнение, да не кажа дискредитирано от огромен брой експерименти и наблюдения на естествени явления.
--- Край на цитат ---
kall Въобще не е така. съществуването на етера е яростно отхвърляно от обществото поддържало стандартният модел в края на 19 и началото на 20 век същото това общество обогатява теорията за етера с етероните за по сигурно и лесно дискредитиране. И всичко опира до фундаментални ИДЕОЛОГИЧЕСКИ причини. Да точно така "светилата" на тогавашната наука са предпочели да изучават и насаждат една огромна лъжа отколкото да приемат теория която е в състояние да примири науката с вярата "ако искаш чети религията"
Изобщо нещата опират до осмиваната от шопите логика:
Я не сакам я да сам добре, я сакам Вуте да е по зле. Че си запалим къщата та да изгори на Вуте плевнята 

atos  Ти сам го каза "ако са достатъчно близко"  а нищо друго не действа на такова далечно разстояние както гравитацията.
mi68 спомена в по предната си публикация за "ефекта на Бернули"
Серизно попадение според мен. На едни курсове учих, че при разминаване на корабите ефекта на Бернули се проявява дори и когато са отдалечени на 4 км. един от друг.

kall:

--- Цитат ---Въобще не е така. съществуването на етера е яростно отхвърляно от обществото поддържало стандартният модел в края на 19 и началото на 20 век същото това общество обогатява теорията за етера с етероните за по сигурно и лесно дискредитиране.
--- Край на цитат ---

За първи път чувам, че такова общество е имало тогава. Че то стандартния модел тогава не го е имало изобщо. Виж, обратното е вярно, съпротивата срещу ТО е била огромна, при това издигната като "официална наука" в Хитлерова Германия. Понеже някой помоли за източници, ето Уикипедия за начало: https://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity

kall:
А ето и описание на експерименти и наблюдения, доказващи ОТО. https://en.wikipedia.org/wiki/Tests_of_general_relativity

Иван Димов:
   Ето и моята хипотеза за засенчването като причина за гравитацията. Прилагам файл. Имаме две планети - голяма и малка. Нарисувал съм две схеми - А и В за да не се претрупва рисунката. На схема А разглеждам гравитацията на малката планета. Приемаме че гравитационни лъчи се разпространяват праволинейно в целия космос. Следователно малката планета е бомбардирана от такива лъчи равновероятно от всички страни с изключение на една малка зона на засенчване S1. Тази зона - сянка се получава поради екраниране на гравитационните лъчи от голямата планета. В резултат на бомбардирането с гравитационни лъчи се получава гравитационно налягане и планетата е притисната от това налягане от всички страни с изключение на зоната S1, която изпитва по-слабо такова налягане. В резултат на това подналягане в S1, планетата изпитва сила, насочена към голямата планета. Тази сила наричаме гравитационна.  Същите разсъждения прилагаме за голямата планета (схема В). За да е вярна тази хипотеза трябва площите S1 и S2 да са равни. Така като умножим гравитационното налягане p по засенчената площ S ще получим една и съща по големина гравитационна сила F и за двете планети. (p = F/S) Приемаме че гравитационното налягане е едно и също и за двете планети и се определя от концентрацията и енергията на частиците формиращи гравитацията (гравитоните).
   Аз съм правил единствено графични разсъждения и се оказа, че S1 = S2 при най-различни по големина планети и разстояния помежду им. Възможно е площите да не са съвсем точно равни, но интуицията ми подсказва, че има хляб в тази моя хипотеза. При доближаване на планетите се получава увеличаване на засенчваните площи и оттам се увеличава и гравитационната сила. Може да се направи математическо изследване дали има логическа връзка между моите зони на засенчване и актуалните формули за гравитацията в момента. Това обаче е трудоемка и времеемка задача и аз не се наемам да я реша в скоро време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия