Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Програми за чертане на електронни схеми
Радико:
--- Цитат ---Програмата е много сложна
--- Край на цитат ---
Прав си сложна е но за професионални цели май е най доброто. За любителски не знам струва ли си да я изучава човек.
То във същност всичко опира до това, до къде се простират желанието и намеренията на човек. Щото има и хора дето си правят платките и на "Пайнт"
edin:
Splan7 е супер лесна и удобна. Залагам на нея.
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Януари 24, 2016, 08:19:53 pm ---Прав си сложна е но за професионални цели май е най доброто. За любителски не знам струва ли си да я изучава човек.
То във същност всичко опира до това, до къде се простират желанието и намеренията на човек. Щото има и хора дето си правят платките и на "Пайнт"
--- Край на цитат ---
Да, струва си. Първоначално се влагат усилия да се научи програмата, а после труда се връща с лихвите при работа с нея. Когато всеки си създаде собствените библиотеки с елементи /всъщност това е трудното в програмата/, схемата и платката се правят за отрицателно време. Особено удобна е когато се ползва за платкаджийница.
Радико:
Абе колеги, май всички забравихме, че имаме цял раздел по въпроса:
http://mazeto.net/index.php/board,30.0.html
Snaiper:
Благодаря, колеги!
Накратко, трябваше ми програма за чертане единствено на принципни схеми, не на печатни платки. Затова пуснах отделна нова тема. В линка на Радико програмите са за печатни платки и др. професионални цели.
Програмата от линка на hyparh - Schemeit
--- Цитат на: hyparh в Януари 24, 2016, 07:29:13 pm ---Ето едно онлайн приложение за целта: http://www.digikey.com/schemeit/
--- Край на цитат ---
е най-удобна за моите цели и възможности. За да се запази обаче начертаната схема иска регистрация и прочие усложнения. Това със запазването на файла без регистрация още не съм го отработил.
Програмата Splan7 е доста по-бедна и определено примитивна. Върши работа, но има някои съществени неудобства.
Още веднъж благодаря на отзовалите се.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия