Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Александр Мишин - Вихрови технологии в медицината

<< < (9/10) > >>

GMG:
   Тук наистина няма адекватни модератори  :(
Какво значи това?

--- Цитат на: edin в Февруари 20, 2016, 11:40:03 pm --- Независимо, че това е н.ч. усилвател, той може да усилва и много високи честоти.

--- Край на цитат ---
  НЧ усилвател можел да усилва до високи честоти  :o
То още в първи курс има спектър на честоти,
защо се пишат подобни тъпизми? Ако целта е да се объркат
блуждаещите - да!
   Но смисъла се променя така колеги  ;)

edin:
Ти имаш ли опит с НЧ усилватели? Изглежда никакъв, а аз съм построил десетки от всякакви видове. Това ми е едно от хобитата, та си имам представа, какво пиша.
Ето един пример.

Аtos:
GMG, ти май си мислиш, че и спя на компа, а?
А и нали ти си между "спецовете", дай компетентно мнение, вместо да пролайваш така!
Какво, да изтрия всяко мнение, с което не съм съгласен ли? Така смята човекът - така пише, затова е форум, за да се разисква. А и не съм навътре в материята колкото вас. Спорете спокойно и разумно!

edin, НЧ усилвателят може да усилва ВЧ само след модулиране, доколкото знам? И не е ли тази причината, поради която не може да се ползва НЧУ в предавателен блок на трансивър примерно?

edin:
С радиопредаватели, не съм се занимавал и нямам лични опити, но не съм чул, някой да е направил радиостанция с НЧ усилвател. Причината според мен е в обратните връзки, които не могат да реагират адекватно, поради високото си съпротивление. Ако НЧ усилвател е като повторител на напрежение, няма  съпротивление по обратни връзки и би могла да се усили по мощност, определена висока честота.

dymelsoft:
За протокола:
За Ниски честоти (НЧ/LF) се счита диапазонът от 30Hz до 3MHz
За Високи честоти (ВЧ/HF) от 3MHz до 300MHz
За Ултра високи честоти (УВЧ/UHF) от 300МHz до 1GHz
Честоти над 1GHz се считат за микровълнови честоти.

Един качествен НЧУ не е проблем да работи с честота 300KHz. Единствено трябва да се вземе в предвид че АЧХ на НЧУ силно намалява с увеличаване на честотата особено над 100KHz. Разбира се зависи и от обратната връзка и наличието на честотни филтри в схемата.

Поздрави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия