Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи
Универсален разтворител
nizo:
Съществува универсален разтворител и той е ВРЕМЕТО. Всичко рано или късно се разпада във времето! Как го казах, а? Поетично! :o
Maistora52:
И още по-поетично:
Всичко се "разпада" в Пространството, но се Разлага от "времето".
...
Аналог на "времето" е все-процесуалността, т.е. все-взаимодействията... всичко се Променя, всичко се движи, бута, ръга, удря, джаска едно в друго, вследствие на това се Разпада, чупи, кърти, втечнява, изпарява, сублимира, изгаря, загнива (ядат го бактерии), и въобще - Разлага!, ...
Но не "времето" е Факторът, а Вегетарианците!
В древността са казвали:
"Всички се боят от времето, а Времето се бои от Пирамидите!"
На мен пък ми "текна", че по-устойчиви от Пирамидите са... Вегетарианците! - или по-точно манията им, и точно щот' манията им е нелечима! - сиреч - вечна!
...
Сори за "поезиите" ни, но темата си е направо "поетична"... както и според думите на ... Н.Бор ли беше, М.Планк ли беше (не помня) - дето казва: "Което е необяснимо от науката, е обяснимо от Поезията!"
stoiov:
Открийте ми универсален разтворител пък аз ще си го съхранявам в поле.
Коев:
Лесно е да се каже, трудно е да се направи, иначе май това е единствения начин да се задържи един универсален разтворител- в капсула с някакво поле, или сила излъчвана от вътрешната стена, непозволяваща контакт с разтворителя.
ndm:
А можеш ли да ми разясниш, поне мааалко, какво разбираш под поле,тъка ”чисто физически” да го кажем, можеш да цитираш и офицялните академици. Щото полета има много- софийското равно поле, а имаше и етро поле, и да знаеш ударението е на о.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия