Грешно сте ме разбрал, колега - а може би и така са ви насочили разни елементи, дето ме недолюбват много, защото имам навик да казвам истината в очите
Нищо лично нямам към вас. Влизам и чета от време на време, с неясната надежда някой да напише нещо умно или поне направено от собствените му ръце - но много рядко става... Няма никаква практика, само разисквания и голи теории. Щом имате нещо налично - дайте да го видим.
Нещата са много прости - съществува /както вече казах/ процес, при който се явява
допълнителен механичен импулс с вътрешна за системата природа. Това става заради наличието на доста сложни неравновесни процеси, които протичат при ексцентрици, лостови системи с едновременен удар в двата края но с различни демпфери и т.н. Дори при едно елементарно вибриране примерно на живачна ампула се установява разлика в теглото на образеца. Въртене на жироскопи и разлика в теглото им в двете посоки е правил и проф. Козирев, както и още много изследователи. Това са факти, доста добре скривани от руснаците които са ги изследвали много внимателно. Двойноциклично въртене като при проф Лейтуейт пък поражда изчезване на голяма част от масата на тежък ротор - и т.н. и т.н. Цялата работа е свързана и с хода на времето, пряко влияещ на механичния импулс и инерцията, с локалната промяна в плътността на етера в системата и т.н.
При неравновесни системи като на Норман Дин са се отчитали и гравитационни аномалии, силни електромагнитни смущения и т.н. което иде да покаже, че нещата не са прости както ги изкарват в учебниците другарите професори
Не е само чук и трак, в една идеална система
каквито в природата просто няма...
Ето ви елементарен опит, който не отнема време и пари - тръбата с централна пружина, тежести и различни по характер техни спирания в краищата /Хари Бул/. Коментирайте ако обичате картинката, в която се вижда породеният вътрешен импулс при просто окачване на конец на системата. Прилагам я за по-ясно.
Това е експериментална физика, не теоретична. Т.е. нещо истинско и неизсмукано от пръстите
Това искам да виждам тук - и тогава форумът няма да е такъв какъвто е сега, блед призрак на старите времена когато се експериментираше масово, а приказките бяха подкрепени с преки тестове на потребителите. Но, както се казва - ентропията и мързелът винаги побеждават
Поздрави!