Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

ВОДАТА - НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО!!!

<< < (8/23) > >>

juliang:

--- Цитат на: edin в Януари 18, 2018, 09:07:43 pm ---... Ако информираш вода с хапче аналгин и я изпиеш, твоята телесна вода, ще започне да има свойства на аналгин.

--- Край на цитат ---
И как ще дозираш лекарството в този случай? Нали се сещаш че огромна част от лекарствата са изключително опасни при предозиране? Или ще почнем пак с мантрите на Кадуцея ...

edin:

--- Цитат на: juliang в Януари 18, 2018, 11:40:28 pm ---И как ще дозираш лекарството в този случай? Нали се сещаш че огромна част от лекарствата са изключително опасни при предозиране? Или ще почнем пак с мантрите на Кадуцея ...

--- Край на цитат ---

Не можеш да предозираш, защото не приемаш химическата субстанция, а само вълните на лекарството.

juliang:
Локо, имал съм един опит за хомеопатично лечение. Сещаш се какъв беше резултата, нали? :)

И още един въпрос към Локо и Един (и не само) - говорим за памет на ВОДАТА. А дали ви е известно, че в голяма част от хомеопатичните препарати основата в която се разрежда е ЕТИЛОВ СПИРТ? И той ли има свойството да помни, че не се сещам да е казвано някъде такова нещо.

Още - в тази х*йня:

която е може би най-известното в България хомеопатично лекарство... къде по дяволите е водата? Или и други материали имат свойството да помнят?

За предозирането - имам чувството че изобщо не ви е ясно как работят голяма част от лекарствата. Вземете за пример простия аспирин. Основната му функция е да разрежда кръвта. Ако не я разрежда - няма да работи. Тоест ако се направи хомеопатичен аспирин, то той трябва да предизвиква точно тази реакция в организма. И ако аспирина се предозира, то той може да причини лоши неща на хора които имат проблеми с кръвосъсирването, на такива с инсулти или язви. Ако организма реагира на хомеопатичния аспирин по този начин, то той трябва да бъде точно толкова опасен за тези хора колкото и класическата ацетилсалицилова киселина.
Същото е и с елементарния валериан.
Огромна част от лекарствата работят точно по този начин - те предизвикват промяна в работата на организма, не са насочени директно срещу някакъв вирус/бактерия. И именно в тия случаи няма как да ме убедите, че не може да се получи предозиране.

П.С. Предизвиквам който иска на напиване с хомеопатична ракия. Разреждайте по какъвто искате начин (до хомеопатични концентрации!!!) каквато искате ракия (или уиски, или водка) ВЪВ ВОДА и аз съм готов да изпия 1-2 литра от нея и след това да проведа каквито решите тестове за проверка на физическото и умствено състояние, които да докажат че това е имало някакви въздействия върху мен. И на мен и на вас ви е ясно че дрегера няма да отчете нищо, но може да се тестваме на разни игри на компютъра, проверяващи скоростта на рефлексите и правилността на преценките, на разни логически игри... Изобщо има стотици начин да се провери дали един човек е под въздействието на опияняващи субстанции.
Или сега ще се окаже, че водата не може да запомни "информационните вълни" точно на етиловия спирт... Добре, киснете валериан тогаз, аз ще изпия доза равна на 100 хапчета - това би трябвало да ме събори така, че да не мога да отлепя от леглото за 24 часа.

За кой ли път предизвиквам тези, които са сигурни в това което говорят да спрат само да говорят, ами и да го покажат нагледно. Ето, аз се предлагам в ролята на опитно зайче.

EDM electronics:
Ще ви кажа какво мисля аз от собствения си опит с хомеопатично лечение и "лечебните свойства" на водата:
Едва ли има някой, който да не е търсил отговор на въпроса, как действа хомеопатията аджеба. Тя има официално обяснение, според което въздействието трябва да е върху всеки и винаги. На практика обаче не е така. Тя ту действа, ту не, ту при едни, ту при други, не. И тогава човек започва да се съмнява в официалната теория.

На мен понякога ми е действала за даден здравословен проблем, но друг път, пак за същия проблем, не. Перке, уай?
Лекаря-хомеопат ти казва, че най-силно действала хомеопатията, когато имаш силна вяра в нея, т.е. тук вече опираме до плацебо. И действително, когато най-много съм разчитал на нея, тя действа, а когато се отнасям неглиже, без да имам някакви сериозни очаквания - ефекта е никакъв. Този тест за доказване съм го правил много пъти, като се има предвид, че винаги съм бил привърженик на действието на хомеопатията. Но когато фактите говорят и боговете мълчат.

Водата, колко тя е лекарство?
Също толкова, колкото и хомеопатията, според мен. Пийте, пийте вода колкото искате и чакайте тя да ви реши проблема, който винаги иска комплексен подход. Пиенето на много вода е много вредно, за бъбреците и сърцето. Те са под хидравличен удар. Те се претоварват, работят на пълни обороти, за тоя дето духа. А клетките са пълни с вода, защото в организма има достатъчно сол. Те са издути, като балони от оводняване.

Полазна е чистата вода, тая, която се съдържа в растенията и се приема само чрез сокове. За да се сменят течностните среди в организма първо се изкарва мръсната вода от клетките със солева диета и глад, и след това се поемат сокове, за да се заместят с качествена структурирана вода.

Bat_Vanko:
EDM electronics, лекарствата на традиционната медицина действат почти винаги защото те лекуват симптомите. Когато те заболят бъбреците например ти взимаш болко успокояващи и всичко е наред. Но приччината за това остава и след време болката се връща. А тя може да е от усложнение след прекаран преди време грип до генетично предразположение към камъни например. Твърде много причини - едни и същи симптоми. Добрите хомеопати използват специални анкети за определяне на действителната причина за болестта. Дали тя е на психологическа основа или нещо друго. Както и при традиционната медицина много важно е да се определи основната причина, а тя може да бъде и съчетание от няколко. Сами разбирате, че при грешна диагноза се прилагат и грешни методи за лечение и съответно липсва резултат от това.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия