Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

ВОДАТА - НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО!!!

<< < (17/23) > >>

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Януари 20, 2018, 10:45:01 pm ---Взимаш 1-2 пъти месечно лекарства? Явно имаш някакъв здравословен проблем....

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Януари 20, 2018, 10:10:33 pm ---Лекарства използвам мн. рядко. Месечно 1-2 пъти и то само когато прекаля на празници или събирания.

--- Край на цитат ---

Само на мен ли ми се струва, че Юлиан вади от контекста което и както му е удобно?

Имал само един живот? Не е ли това мислене породило кредото "След мен и потоп"?

Да, ти имаш само един живот, но духът ти има много! И от това, че не можеш (или не искаш, поради някаква тъпа упоритост) да се припознаеш сам със себе си, с истинската си същност - това, което наистина СИ, страда самата твоя същност (твоят дух), за сметка на самодоволното ти его, обитаващо моментното ти тяло, жалко, наистина...

edin:

--- Цитат ---Само на мен ли ми се струва, че Юлиан вади от контекста което и както му е удобно?

--- Край на цитат ---

Ама ти, чак сега ли го разбра  ;D ;D ;D

Михаил Кузмов:
Какво да се прави, не всички сме цветя за мирисане! Juliang е безспорен капацитет в областта си, и аз уважвам това! Но това не го прави капацитет във всички области. Както и да е! Не намерих за нужно да се изяснявам.
Исках да кажа че ние хората сме индивиди. Може би толкова колкото са на планетата. Моето хранене, и храненето на plcsoft  са коренно противоположни. Аз не се оплаквам, и общо взето не боледувам. Дори приближавайки кръгли 70, все още ходя на работа.
Ако на някой може да бъде в полза, ще поясня за "лекарството". Това не е съвсем лекарство. Нарича се "Bianacid", италианско е, 100% натурално. Още, на шишенцето пише, Poliprotect, синтетичен молекулен комплекс от полизахариди и естествени минерали - варовик и натриев бикарбонат, титриран в полизхариди.
Съдържа още тръстикова захар, гума арабика, естествен аромат на мента.  Таблетките се смучат само при необходимост след хранене.
Това е, ако някой има киселинни проблеми, може да пробва това "лекарство" комбинирано с високо алкална вода Горна Баня. Не мисля че е панацея но при всички случаи гарантирам че няма да навреди повече. Както споменах, аз ям и пия нормално без да прекалявам. Дори си ям салатата  овкусена с лимон. Единствено съм премахнал сутрешното кафе. Понякога пия но по късно когато хапна.
За водата ли? Ами пробвайте да се нальочите с вода и вижте как се чувствате? Просто всичко с мярка!
Останете със здраве!!

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Януари 21, 2018, 04:41:01 pm ---.... Който си мисли, че живее един път само вероятно не би трябвало да му е проблем да се изгради като ефективно действаща СВИНЧУГА, която съществува предимно за да преобразува с удоволствие хранителни вещества в тор.

--- Край на цитат ---
Ша ма прощаваш, ма .... и ти с*реш, нали? Независимо какво ядем, при всички резултата "на изхода" е горе-долу същия като химичен състав.
Е, аз предпочитам поне на входа нещата да са ми малко по-приятни. Ако за теб няма значение какво поглъщаш - избора си е твой.
Това че ти си решил да си изграждаш "добра карма" за следващия живот, лишавайки се от неща в сегашния ... за мен е абсолютно неразбираемо и... смешно.
Смяташ ли че нещо от сегашния ти живот е вследствие от доброто или лошото, което си направил в предишния или предишните? Не е ли това форма на безсилие, на неспособност да поемеш отговорността за действията си в собствения си сегашен живот?

Направо ми е смешно когато някой почне да се извинява за неуспехите си с някаква карма от предишни животи, с проклятия, с лоша магия която му били направили, с това че някоя циганка го била погледнала накриво...
Разберете го най-накрая - живота ви си го правите такъв какъвто искате и какъвто можете. Дошли сте на тоя свят без нищо, така и ще си отидете. Няма дебит или кредит - нито в началото нито в края на жизнения ви път.

--- Цитат на: atos в Януари 21, 2018, 07:31:01 pm ---Имал само един живот? Не е ли това мислене породило кредото "След мен и потоп"?

--- Край на цитат ---
Гледам след мен да не остане потоп, но ще е доста дълго да ви го доказвам. Поне къща и наследник ще оставя, ако е дал Господ - и още нещо. Но за мен е много по-важно какво оставям всеки един ден. Пътувам си по България, и на доста места виждам сгради, в проектирането на които съм участвал и аз. Сгради, които служат на хората - те живеят в тях или работят в тях. Тия които ползват услугите на Теленор (бивш Глобул) - голяма част от кулите на които са качени антените им са по наш проект. Тоест аз съм допринесъл за това, че вероятно милион човека да могат да ползват телефоните си. Всяка седмица обикалям по заводи, и моята работа осигурява на вас и децата ви мляко, сирене, кашкавал, топлина...
И тези всичките неща ми доставят удовлетворение. Ежедневно.
Ако на това казвате "потоп" ... не ви знам що за хора сте.

--- Цитат на: atos в Януари 21, 2018, 07:31:01 pm ---Да, ти имаш само един живот, но духът ти има много! И от това, че не можеш (или не искаш, поради някаква тъпа упоритост) да се припознаеш сам със себе си, с истинската си същност - това, което наистина СИ, страда самата твоя същност (твоят дух), за сметка на самодоволното ти его, обитаващо моментното ти тяло, жалко, наистина...

--- Край на цитат ---
Досега не съм чул духа ми да се оплаква от това как живея. Нито да ми иска сметка за това което съм направил или не съм направиш в предишните си животи. Така че ... докато не навдига глас, за мен той липсва. Който го чува ... негова си работа. По-горе казах каквото има да кажа за този начин на мислене.

GreenHulk:

--- Цитат ---Това че ти си решил да си изграждаш "добра карма" за следващия живот, лишавайки се от неща в сегашния ... за мен е абсолютно неразбираемо и... смешно.
Смяташ ли че нещо от сегашния ти живот е вследствие от доброто или лошото, което си направил в предишния или предишните? Не е ли това форма на безсилие, на неспособност да поемеш отговорността за действията си в собствения си сегашен живот?
--- Край на цитат ---

Не смятам, че е форма на безсилие, а просто реализъм - отчитане на обективни факти. Това не значи че винаги ми харесва, но важното е да не се изпада във фатализъм, а човек да прави неща, които в някаква степен, понякога в не-малка биха помогнали - такива има и може да се научават/усвояват - примерно как да се лекуваш/успокояваш с дълбоко дишане/мантри/мудри (и не само) . За тантричния секс да не говоря, че не е за магъли :P
Невежеството е проблем - повече разбиране и осъзнаване може да спомогне за по-добро/спокойно протичане на живота. Разбирането на нещата може да даде спокойствие. Истинското разбиране касае и духовните процеси,  ако човек може да допусне, че има и дух, освен тяло, дори и в момента той да не му говори.
А от някои продукти не че се лишават - имам информация за тяхната вредност и избягвам. Дори кафето е наркотик - слаб но наркотик. Трябваше малко усилия докато приключа със зависимостта/абстинецията. Случвало се е после от време на време да пия по малко, но не е същото и даже дали не ми е леко гадно. Това какво ни кефи не винаги е най-съществено за неговата полезност. Няма нищо страшно да си признае човек, че може да го кефят вредни неща. И после да ги надрасне - за негово собствено благо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия