Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Проблем с Dell D830 не стартира

<< < (2/2)

Радико:
Ако е лентовия кабел или дисплея пробвай с външен монитор. иначе аз имах подобен случай с моя пр прецакано захранване дава си 19 волта като го мериш но клека под товр и лаптопа изключва. Ако си от София мога да ти дам човек който да ти го оправи.

lpoik:
Благодаря ви за бързите отговори.Батерията я свалях не стана нищо пак същия номер.Колеги при натискане на старт бутона светват индикаторите на захранването след това изгасват не се чува шум от вентилатора и от хард диска явно сработва някаква защита.

ppipilica:
За съжаление не е защита просто мъртвец, аз имам такъв носих го на ремонт кара около две седмици и пак се спомина. Скапва се дъното нещо, но ти не се отказвай занеси го може да имаш повече късмет.

juliang:

--- Цитат на: lpoik в Май 07, 2016, 10:23:35 pm ---Благодаря ви за бързите отговори.Батерията я свалях не стана нищо пак същия номер.Колеги при натискане на старт бутона светват индикаторите на захранването след това изгасват не се чува шум от вентилатора и от хард диска явно сработва някаква защита.

--- Край на цитат ---
Свали капачето отдолу и извади всичката памет дет я видиш. Пробвай да го пуснеш без памет. После потърси друго капаче, под което е хард диска (ако има), откачи го и него и пак пробвай. CD-то обикновено се държи от 1 болт - извади и него и пак пробвай. Изобщо ... откачи сичкото хардуер който може, за да си сигурен че не е от него.
Ако това не помогне ... начи нещата са груби. Има вероятност да е спрял вентилатора, но за да стигнеш до него си е приключение ... 30-тина винтчета, завряни на ужасяващи места. Обикновено достигането до част от тях е придружено от "употреба на премерена сила", което често плаши хората... :)

Ако си от София, може да ми чукнеш (както се сетиш) да се го видя (free of charge :) ) и да ти кажа дали е за ремонт (т.е. за кофата) или ще го бъде поне още малко...

П.С. от понеделник до четвъртък (поне) не съм в София ... така че или утре или другата седмица....

lpoik:
juliang,,,Благодаря,ще се пробвам ако не стане ще се обадя.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия