Да разбрах идеята за сгъстения въздух, добра идея и си прав че дюзата при многократно гасене на огъня в нея ще ерозира. ННО се оказва че има начин да се раздели с много тънка мембрана от силикон. Водородните атоми преминават през нея а кислородните ги спира. Това означава да може ННО да се превърне в ток и то при доста висока ефективност с клетки с протонообменна мембрана. Направо да си кажа аз съм скептичен по отношение коефициента на полезно действие на механичните устройства и на разни турбини, защото то не бяха газови турбини и стърлинг мотори и се оказва че са с кпд 30%. В тока е истината защото това което може да се направи като ехективност на електролизата плюс термолиза при продължителна работа ще даде два пъти повече енергия и с разни турбини, двг и други механични преобразуватели няма да тръгне такава машина за да произведе енергия.Такива реактори и дори стабилни за продържителна работа има направени вече доста според мен, но на стабилните проблема им е че умножават енергията по 2. Сега ще опитвам пропускливостта на такава силиконова мембрана и ще пиша.