Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Турбина от алтернатор за кола?

<< < (8/11) > >>

Михаил Кузмов:
Прав си! Бобината на оста на алтернатора не е навита тороидално. Неправилно интерпретиране от моя страна! В по преден пост написах, че полето на бобината на алтернатора и магнита (от говорител) са с еднакви полета.
Ако заблудата е дошла от там, то аз потвърждавам че полетата на тороидалната бобина и цилиндричната бобина са взаимно перпендикулярни.
Малко ми е не ясно последното изречение! Какво значи напред и назад? На картинката която пусна по рано силовите линии на магнита са успоредни на оста. Аз твърдя че силовите линии на бобината също са успоредни на оста. Това ли имаш против?
Теню, защо да е тц.? Нали целта е вятъра да ти даде! А той все още е необлагаем!

бай Теню:
Да целта е вятъра да ти даде и той ти дава, но това не е най добрият начин да вземеш. Нима това е най добрият начин да предизвикаш индукция и от там да получиш ток...Кузмов теб ли да уча как стават нещата...

Михаил Кузмов:
Съгласен съм! Хората са измислили къде къде по еф. начини! Но sasma питаше за този начин, и ние коментираме този начин! Темата е за пригаждане на алтернатор от кола, като генератор движен от вятъра! Това има човека! Ако можеш предложи според това имане по добър вариант! Ще бъде от полза да се научи от всички! И за мен!

бай Теню:
Сасма зададе и въпрос, дали да се занимава с това динамо или да предприеме други ходове . Според мене да си приготви КИНТИ и да повика майстор да прецени какво и как е по-подходящо в неговия случай. Ама не селски майстор....Спокойно може да се довери и на теб....

CPU:

--- Цитат на: Теню в Юни 16, 2016, 05:16:41 pm ---Да целта е вятъра да ти даде и той ти дава, но това не е най добрият начин да вземеш. Нима това е най добрият начин да предизвикаш индукция и от там да получиш ток...Кузмов теб ли да уча как стават нещата...

--- Край на цитат ---
Ами кажи как стават нещата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия