epwpixieq-1 от предългият ви пост разбрах,че вие не сте запознат с елементарната теория на удара като дял от теретичната механика и ме приканвате да дам някакви източници на информация,потвърждаващи това,което съм написал.Според вас ако напиша формулата 2+2=4 трябва да посоча от кой точно учебник по аритметика съм я взел така ли?Не съм знаел,че удар,ударни взаймодействия между материални точки или тела,ударни сили или сили действащи за много малък интервал от време и предизвикващи скокообразно нарастване на скоростта на удряният обект са термини непознати на участващите в дискусията тук или пък,че учебниците по теоретична механика са забранено четиво и трябва специално някой да ги посочва като източник на информация,но ако трябва и това ще направя.Що се отнася до цитираният от вас пост към Юлиан той се основава на факта,че самият Юлиан дава пример,в който две билярдни топки се УДРЯТ една в друга,което само по себе си означава,че той трябва да е запознат с процесите протичащи при този удар от гледна точка на елементарната теория на удара.Bat_Vanko,никъде не съм казвал каква наука е вътрешната балистика,дали е малка или голяма,единственото,което посочих е,че съществува и се занимава с процесите протичащи при явлението изстрел...Удар-явление при което скоростта на материална точка за много кратък интервал от време/клонящ към нула/се променя със стойност по голяма от нула.Тъй като ударът се осъществява за много кратко време,практически мигновено то и ударните сили се наричат още мигновенни сили...