да дам малко предистория:
Живея в Бургас, панелка
. До тази година нямахме проблем с тока, но почнаха да строят разни кооперации, при което дойдоха и проблемите. Пускахме жалба до ЕВН, уж щяха да сменят трафопоста, да ама не засега. През тази година-януари и февруари, поне по два пъти седмично изключваше трафопоста, за около час, че и два понякога.
Идеята за ДЕЦ на осветлението е на сина ми /11 годишен/. А моята цел е да му предам знания и умения, при реализацията на проекта. Около 80% от проекта е направил той, аз малко помагах и надзиравах. Сега вече реализирам, ми даде и идея за някои неща. След реализацията ще опиша всичко.
Към днешна дата ДЕЦ си работи. Малко информация:
разход на ток - 18.09 /неделя/- 5А, 19.09 - 4А, 20.09 - 4А, давам разхода в ампери /които се отчитат от контролера/, защото във ватове излиза друго и нещо не ми се връзва, не съм много силен по тока.
При теста преди проекта разход - 13А
/замислям се дълбоко/.
Крушките са по 9 вата или 10бр.*9W = 90W-час / 12V = 7.5А или за 8 часа разхода при теста трябваше да е 60 ампера /ха акумулатора е 40А/.
Сега при реализирана ДЕЦ - разхода на една крушка отчетена на контролера дава 0.2 ампера разход, за да сме точни от теста излиза 0.1625 А.
Затова предимно правя тестове, че може би и да бъркам някъде със сметките.