Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Поредният Магнитен генератор

<< < (9/23) > >>

plcsoft:
И аз мисля че, това устройство е работещо но, за сега плексигласовата установка на руснака ще почака по-топло време. Може би пролетта. Всъщност миналата година я направих защото имах необходимите материали. Единствено съм дал 15лв за стругарски работи.
За продължаване работата по-тази установка има два проблема ЕДМ.
1. Оказа че, мощността генерирана в бобините не е достатъчна за да се създаде необходимото противодействие на постоянните магнити в ротора.  Трябва да се пренавиват всички намотки наново. Това е трудоемко, става бавно, защото първо трябва да се размотаят на ръка, после да се намотава наново пак на ръка.
2.И вторият, по-важен проблем е че, нямам необходимият диаметър на проводника.
Затова спрях работа по-този експеримент. За сега събирам само информация.

madsatbg:

--- Цитат на: plcsoft в Декември 31, 2016, 06:01:22 am ---....
1. Оказа че, мощността генерирана в бобините не е достатъчна за да се създаде необходимото противодействие на постоянните магнити в ротора.  Трябва да се пренавиват всички намотки наново....

--- Край на цитат ---

Здравей plcsoft,

според мен, проблема не е в бобините,
а в увеличаване силата на магнитите.
Вземи един много силен магнит и един много слаб магнит - ще видиш с каква лекота се отблъскват. Използва се ефекта при джудото - използвай силата на противника.
Така получаваме със слаб ток в бобините - респективно слаб магнит -
 силен отблъскащ ефект, за сметка на силния магнит.
Дисковото магнитче е със  сила на отлепване 0.4 kg/ ф 5мм х 2мм/ , a плоския магнит е 30 kg .

https://youtu.be/XGgSY-PqTQo

plcsoft:

--- Цитат на: madsatbg в Декември 31, 2016, 11:46:45 am ---Здравей plcsoft,

според мен, проблема не е в бобините,
а в увеличаване силата на магнитите.
Вземи един много силен магнит и един много слаб магнит - ще видиш с каква лекота се отблъскват. Използва се ефекта при джудото - използвай силата на противника.
Така получаваме със слаб ток в бобините - респективно слаб магнит -
 силен отблъскащ ефект, за сметка на силния магнит.
Дисковото магнитче е със  сила на отлепване 0.4 kg/ ф 5мм х 2мм/ , a плоския магнит е 30 kg .

--- Край на цитат ---

Здравей, madsatbg
Магнитите който ползвам са със сила на отлепване 10кг всеки един. При тази магнитна сила и при въздушна междина около 2-3мм между магнит и бобина в намотките получавам максимално е.д.н от порядъка на 4-5 волта. Това напрежение се получава при максимална скорост на ротора. Ако си гледал внимателно клипа на руснака то там измервателният прибор показва напрежение  от порядъка на 10-12 волта. При мен е двойно по-малко. Когато променям силата на магнитите(имам такава възможност) то напрежението също се променя но се променя и силата на Ленц ефекта. От направените многобройни опити стигнах до извода че, трябва да се "намери" точното съотношение между силата на магнитите и мощността индуцирана в намотките така че, първо да се получи отблъскване и второ да се преодолее силата на триене създадено от лагерите и въздуха. Макар че тази сила е нищожна но все пак я има.   

sbk1:
Поредният Магнитен генератор.
https://infinitysav.com/
Infinity SAV твърди, че успешно е изградил генератор, който работи с постоянни магнити и бифиларни бобини.
https://www.youtube.com/channel/UCq_qGHzYorAsR4sYi3m50sA

Vetap:
На мене все повече започва да ми прилича на мотора на Адамс, новозеландеца, но бобините са без сърцевина. На 10 kW генератора, магнитите са на статора!  (Андрей Тирха даже ги опипваше с една отвертка).Защо Слободян си създава проблеми с извеждането на контактите на бобините, които трябва да очакваме, че са в ротора, или магнитите и бобините са в статора? Ще гледам клиповете по - внимателно...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия