Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Поредният Магнитен генератор
teofilius:
И някой тук в България да е направил Бедини мотор-генератор който да се самозахранва че и да дава в повече... и не с акумулатори а с кондензатори...
Vector:
--- Цитат на: teofilius в Февруари 21, 2019, 11:41:24 am ---И някой тук в България да е направил Бедини мотор-генератор който да се самозахранва че и да дава в повече... и не с акумулатори а с кондензатори...
--- Край на цитат ---
Един потребител -Жоро,твърдеше че е направил самозахранено "Бедини"
Нещо го баннаха, не разбрах защо...
Vetap:
Относно точката на Кюри за магнитите, въпреки, че е извън темата! От 40 и повече години фирмата "Weler" произвежда поялници, които регулират температурата си на принципа на изгубване на магнитните свойства на постоянен магнит при достигане на определена температура. Контактна система е свързана с магнита. Твърдението, че магнитът загубва магнитните си свойства при тази температура " за винаги" са не състоятелни. Тесла е правил успешни опити за създаване на махало на този принцип. Не го е патентовал, до колкото ми е известно. Процесът е свързан с промяна на температурата, което е сравнително бавен процес, за това може би не е намерил приложение за създаване на двигател.
az_skeleta:
teofilius, аз се опитах да самозахраня моето Бедини през ЮПиеС. Но напрежението на акумулатора започна да пада и спрях. Това което пробвах преди месец е че на оста на бединито монтирах самоделен генератор с постоянни магнити. Проблема е че се оказа прекалено самоделен и максималното напрежение е 3В. Крайно недостатъчни! Сега търся готов генератор, който да дава някъде около 12В 0,5А. Някъде в тубата гледах че стъпков мотор ще стане. Иначе бях си взел постояннотоков, но ротора му се движи много трудно, затова и реших да си направя самоделката. Ако някой има идея как да му вдигна напрежението?
Аtos:
Начините са два - механично или с умножител. Удвояваш го два пъти и си ок.
Първият не го препоръчвам в твоя случай.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия