Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Поредният Магнитен генератор

<< < (14/23) > >>

Аtos:

--- Цитат на: ppipilica в Февруари 22, 2019, 02:41:00 am ---Главоболието ти е от въртящото се вертикално магнитно поле, аз правих подобна постановка, машина за облаци, и 4 пъти я пускам и жената веднага получаваше главоболие.

--- Край на цитат ---
Запознай се с "Вертушка Рината", там е обяснено добре (ако не си я ползвал за прототип, де)  ;D

Михаил Кузмов:
Oooofff, masters, защо започвате старата песен на нов глас? Бедини мотор е дъвкан в отключени и заключени теми до припадък! Пък след смъртта на Джон, по света вече никой не се занимава с него! Може да греша за последното, но аз като изследовател, задълбочил се в принципа, не намирам повече писания. Скоро в темата "Алтернатива на Bedini" пуснах два кратки видео клипа с едно осъвременено виждане. Можете да ги видите в постове #71 първо, после се върнете на #68. Все още не съм мръднал от това положение.
Колкото до главоболието, на мен не ми се случва това. Нито при посещенията при Yoro нито при моите експерименти!
Бъдете здрави!

Bat_Vanko:
Entalpii, имам чуството че живееш в свой измислен свят, без никакава връзка със реалността. Или само пишеш без да помислиш предварително.
Я ПОМИСЛИ и кажи, кое ще се охлажда по бързо - лист с размери 100 х 100 х 0.2 мм като нитинола или призма 10 х 10 х 20 мм като магнитопроводите. И двете са с еднакъв обем, от един и същи материал и при еднакви начална и крайна температура.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Entalpii в Февруари 22, 2019, 12:24:59 pm ---И тук е ламарина!
Дебели топузи не са необходими.

--- Край на цитат ---
Знам че просто си говориш, но аз ще ти дам пример който те оборва: Един трансформатор за мрежова честота (50 Hz) за мощност 9 - 10 W има маса от 0.5 кг. 400 гр от тази маса се пада на магнитопровода. При 50 пъти по ниска честота съответно и магнитопровода и медният проводник ще бъдат 50 пъти повече. Това означава че новият трансформатор ще тежи 25 кг, точно толкова колкото тежат и старите заваръчни трансформатори "Кракра". Цената само на това устройство заедно с магнита и без нищо странично, като детандери, компресори и т.н. ще бъде около 500 лв (а може би и повече). Ако предположим че абсолютно никаква външна енергия не е необходима, не се налагат никакви разходи за ремонт и подръжка, само този възел ще иска 30 години време за изплащане на инвестицията!!!
Ти как мислиш (ако изобщо мислиш) кой би инвестирал в такава мегаструктура, само за да захрани едно светодиодче.

az_skeleta:
Atos, под умножител какво разбираш? Напрежението на 6 бобини е 3 волта след греца. Проводника е Ф0,75мм. заради ниското напрежение тока след греца е 0,05А. Преди греца, на променливото, тока е 1,6А. до колкото разбрах от обясненията на братчеда, тока след греца е малък заради ниското напрежение. Това е тока на късо. Като ми остане време ще отида да си купя друг проводник, може би Ф0,3мм и ще си навия нови. Въпросът беше ако мога да използвам нещо готово. За стъпковия мотор никой не каза дали ще стане?

ELPUNTO, а дали е възможно да ви е заболяла главата заради изпаренията на акумулаторите? Има и още нещо свързано с вибрациите, но наистина не е за тук.

ppipilica, при жоро имаше една машина за дъжд на Дейвид Уелс, ако не ме лъже паметта. Тя не беше негова, но това в случая няма значение. Та когато я пуснеше аз просто излизах. Имах страшно неприятно чувство, все едно някой ме мачка. В сравнение с тая машинка, Бедини генератора не представлява нищо, него почти не го усещам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия