Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Бедини - Фигуера
Velektra:
--- Цитат на: june1900 в Февруари 05, 2017, 09:57:04 pm ---.....Въпросът е друг: въпросът е, че при наличието на една сравнително прецизна реплика (тя е достатъчно лесна, за да се изпълни прецизно), всичко опира до едно просто обръщане на намотки - щом не става по единия начин, намотките се обръщат и се пробва по другия. Извличането на емпиричен отговор би било безценно и би отнело минути, извличането на теоретичен отговор е безполезно на практика и би отнело цялото време на света в дискусии.
--- Край на цитат ---
june1900, радвам се че скоро ще започваш практичи опити. Тогава ще видиш, че ако не ти е вярна поне 80-90% теорията, може 1000 пъти да минаваш край истината, но да не я забележиш.
Според моята теория, напрежението(тока) в добивните намотки "у" е ПОСТОЯННО. Може и аз да проверя по-нататък на практика дали съм прав.
mi68:
Здравейте,
За мен енергията идва от времето. Времето трябва да се раздели на два потока от бъдещето и от миналото. Ако е аморфно трябва да се раздели изкуствено.
Колегата дава снимка на генератор, без външната верига. В оригиналната схема в товара е включен вариометър или променлива индуктивност. Известно е, че тока изостава спрямо напрежението в индуктивност. Обратният прочит е напрежението избързва спрямо тока. Тук се наблюдава отрицание на отрицанието, т.е положително действие.
Освен изработката и регулировката трябва да е прецизна, за да има квазиобратен поток време или обратно време.
Ако тази инверторна настройка във времето я няма, генератора няма да работи като генератор СЕ, а като традиционен механичен генератор.
mito_kupona:
june1900, в момента се занимавам с 3-4 проекта едновременно и в същото време ходя и на работа. Моята молба към теб е следната, ако можеш да систематизираш цялата информация от патента на Фигуера и да извадиш необходимите данни за изработването на един прототип примерно, колко бобини, брой навивки, конфигурация на бобините, диаметър на проводника и т.н. и аз ще го направя този прототип, ако пък няма такава информация ще импровизираме, което за мен е по-лесно.
Просто нямам време да проуча цялата тази информация, а както забелязвам ти си доста напред в материята, за което получаваш моите адмирации. Разполагам с доста материали проводници, магнитопроводи, елементна база и апаратура и не мисля, че този проект ще ме затрудни много, за да го изработя.
Прегледах повърхностно материята и горе долу схванах, каква е идеята, но за по-сигурно е добре и ти да систематизираш кратко и ясно твоето разбиране на нещата, защото две глави мислят повече от една, доказано.
june1900:
mito_, разбирам какво искаш от мен. След няколко дни, възможно най-скоро (понеже и аз водя двоен живот) ще оформя Задание за проект, максимално добре изпълнено колкото ми е по силите. Ще го подготвя и за директно принтиране (ако повече хора решат да се занимават) и ще прикача файла.
--- Цитат на: mi68 в Февруари 05, 2017, 11:29:23 pm ---Здравейте,
За мен енергията идва от времето. Времето трябва да се раздели на два потока от бъдещето и от миналото. Ако е аморфно трябва да се раздели изкуствено.
--- Край на цитат ---
mi68, напълно споделям това мнение. Гледната ми точка е оформена от "Енергия от вакума - Концепции и принципи" на Том Биърден, 2002г. За мен това си остава единствения труд, който обяснява Свободната Енергия от гледна точка на здравия разум (въпреки че трябва да се отбележи старанието на Биърден да не използва директно думата "етер", а да се опира на нейни по-добре приемани синоними, защото не иска да се конфронтира допълнително с догматичните среди). Винаги съм искал да преведа тази книга и всеки път отлагам, но би била безценна добавка към българското интернет пространство и българските алтернативно-научни среди. Прикачам я с линк в оригиналния й вариант, ако някой се интересува, уви на английски.
По отношение на Фигуера обаче, не мога да не обърна внимание на изрично констатираните предимства на изобретението, обосновани в патентния документ:
--- Цитат ---Първо. Дава напълно безплатно електрически потоци, продължителни или променливи, от всякакъв волтаж и приложими при:
...
Второ. Абсолютно никаква нужда от какъвто и да е вид задвижваща сила, нито от химически реакции или гориво.
Трето. Не се нуждае от смазване, само в малки количества.
Четвърто. Толкова е просто, че бдителността при направата му може да се пренебрегне.
Пето. Не произвежда пушек, шум, нито вибрации, докато работи.
Шесто. Вечен операционен живот.
Седмо. Приложим е за всички употреби, за бита и индустрията.
Осмо. Лесно е за направа.
Девето. Евтино е за производство на пазара.
--- Край на цитат ---
Очевидно Фигуера и Бюфорнт са се опитали да изтъкнат елементарния принцип на изобретението, защото това би било голям плюс за тях при търсенето на инвеститори и купувачи. Фигуера доста обикаля с този патент и се старае да го разпространи из Европа в онези години.
С други думи - не казвам, че енергийният процес в устройството е елементарен. Но явно самата направа на апарата е елементарна, като се възползва от сложната природа и динамика на магнитите, които обаче ние имаме възможността да ползваме наготово дори и без да ги разбираме напълно.
Доколкото аз схващам нещата, Фигуера прави един прост апарат, в който на електромагнитите е позволено да правят всичко, което е характерно за магнитите, без да бъдат ограничавани, и всичко останало се случва отсамосебе си, както се случва във всеки един момент в природата.
Аз бих тълкувал забележката ти като призив да се подходи по такъв начин с реализацията на репликацията, който да дава максимална свобода на електромагнитите да проявяват типичната феноменология, която свързваме с тях.
П.П.
Ако ми позволиш един въпрос, малко отклонен от темата...
--- Цитат на: mi68 в Февруари 05, 2017, 11:29:23 pm ---Колегата дава снимка на генератор, без външната верига. В оригинарната схема в товара е включен вариометър или променлива индуктивност. Извесно е, че тока изостава спрямо напрежението в индуктивност. Обратният прочтит е напрежението избързва спрямо тока. Тук се наблюдава отрицание на отрицаниато, т.е положително действие.
--- Край на цитат ---
Не съм чак толкова навътре в ел.техническото образование, но думите ти ми напомниха за нещо, което съм чел. Бедини казва, че съществуват токове, които представляват само волтаж без ампераж, и токове, които представляват само ампераж но без волтаж... въпреки че тези видове енергия съвсем не са признати от разпространената наука. Според разбирането на Бедини обаче напрежението и дебита на тока са две отделени величини, ако не и две отделни енергии може би, които просто имат афинитет една към друга.
Точните думи на Бедини са следните, и могат да се открият към края на Наръчника за напреднали за Bedini SG:
--- Цитат ---Ето какво показваха всички експериментални доказателства. Волтажът и самия електрически поток са две отделни и различни проявления на "електричеството". Могат да се появяват индивидуално, или заедно. Когато волтажът се появява без поток, се проявява "студена форма" електричество, най-ярко изразено чрез иглата (високоволтовия импулс), създавана при разтоварването на индуктор в посока натоварване с високо съпротивление. Това е така наречената "Лъчиста енергия", създавана от SG веригите.
Когато се появява поток без волтаж, това също изразява себе си като "студено форма" електричество, най-ярко изразено като енергията, която е способна да задвижва натоварвания между два отрицателни терминала при "Четирибатерийния ключ".
Волтажът без поток се генерира от свободния разпадане на магнитното поле, когато токът бъде прекъснат рязко, и енергията се разтоварва в натоварване, което има високо съпротивление. Поток без волтаж се генерира от флуктуацията на потенциали във верига с ниско съпротивление, когато токът е прекъснат рязко и отражението на тази флуктуация се появява през натоварване, което има много ниско съпротивление и е между два отрицателни терминала.
И двете форми на "студеното електричество" протичат през обикновените жици при стайна температура БЕЗ СЪПРОТИВЛЕНИЕ. Законът на Ом не описва тяхното поведение в дадена верига. Класическите измервания на тези модифицирани форми на електричеството са рутинно неточни. Въпреки тези проблеми с измерванията, тези форми на електричество могат и се представят като истинска РАБОТА във външните вериги.
Само когато волтажът и потокът се появяват заедно имаме стандартно проявление на електричеството, което неправилно са ни казали, че е "единственото". Така че, нормалното "горещо електричество" се появява в средата на спектрума, където волтажът и потока се проявяват заедно. В контраст на това, ефектите на "студеното електричество" се появяват в двата края на спектрума, където или волтажът или потокът се появява без другото. Ако има такова нещо, ТОВА е една от истинските тайни на свободната енергия. Ако една верига или машина позволява на тези условия да се проявят, тя ще демонстрира положителни резултати в истинския свят, които са трудни за измерване чрез приетите от стандартната наука измервателни методи!
--- Край на цитат ---
Когато за първи път прочетох това, веднага ми стана интересно, защото преди това се интересувах от земната батерия (идеята да се черпи енергия от така наречените "телурични потоци", протичащи в плитките слоеве на почвата и по Земните силови линии).
Знаех, че едно време, когато са прокарвали първия телеграф през САЩ, са успели да реализират захранването му именно чрез земни батерии, и че това е самото доказателство за неизчерпаем, или казано по друг начин, "свръхвъзстановим" източник на енергия. Само че в един форум срещнах човек, който разбира от телеграфи и работел нещо такова, и той каза, че имало трик, за да се добие енергията.
Трикът бил, че първоначалните земни батерии давали само волтаж, но не и ампераж. И следователно този ток не бил използваем от апаратурата на телеграфа.
Но за да го направят използваем, след всяка земна батерия слагали кондензатор. Били открили, че кондензаторът "магически" добавял ампераж към волтажа от земната батерия, и нещата ставали без проблем оттам насетне.
Свързах това и с онзи ефект на "токовата инерция" в кондензатора, за който Бедини говори в наръчниците, с което и се оправдава употребата на кондензатор в прототипите за напреднали.
За нещо такова ли говориш, като обръщаш внимание върху това, че "токът изостава спрямо напрежението в индуктивност"?
mi68:
Здравей колега june1900,
Първо наблягам на общия принцип как работи Вселената, и същия закон реализиран в предложената схема.
Първо времето се разделя на поток минало и поток бъдеще. При това разделяне се получава енергия, а енергията ражда материя и пространство. При просто линейно разделяне имаме анихилация и тава не върши работа. За това трябва да стане сложно чрез въртене, за това галактиките са спираловидни. Колкото е по-голям мащаба толкова повече енергия. Този трик го има в биологията, ако живееш 50 години едно количество енергия, при 100 години живот повече.
Движението свързва причина следствие.
Този общ принцип трябва да го видим при генератори на СЕ, енергията трябва да дойде от бъдещето.
Бъдещето е точка, която ражда пространство, а то поле и материя, миналото е пространството се свива в точка.
Магнитното поле е затворено и то си взаимодейства с времето сложно, северния полюс е бъдеще, южния минало.
Първото нещо трябва въртене, имаме го, сложно взаимодействие с времето без анихилация.
Второ от точка трябва да изкараме енертия и после да я върне в точка. Това е най-сложно за разбиране, но ако се ползава ток и реактивни елементи задачата, се решава т.е имаме фазова разлика между напрежение и ток.
Накрая в предложената схема товара е с индуктивно-активен импеданс. Целта на фазовата разлика между напрежение и ток в импеданса на товара е маниполация на времето, позната като реактивна енергия.
П.П. Тъй като съм телефонист от 20 години, това с кондензатора е стар пощенстки трик, любимия ми ток на разместване и еднопроводно свързване.
Тук явленията са обратни на индуктивността, тук кондензатора си взаимодейства с бъдещето, но линейно. Пълно щастие е в точката!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия