Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Бедини - Фигуера

<< < (7/22) > >>

Радико:

--- Цитат ---- някъде в тях има друга пробойна, през която нова, прясна енергия се влива от общия капацитет на съответната еко-система и продължава по трасето.
--- Край на цитат ---
Това добре, сега остава да ми кажеш (ако имаш желание разбира се), къде точно е пробойната в системата за която е тази тема. А и да не забравя:
Аз съм прям и сравнително лаконичен човек, нищо от по горният ми пост не е плява. Това си личи и по размера на поста. Написах всичко това защото си помислих, че може да ми кажеш нещо което да се окаже в един момент полезно за моето устройство, знае ли човек от коя трънка ще изскочи заек.
А и между другото това, че един магнит ставал по силен вследствие на индуцирането е голяма глупост, не ми се обиждай но е така. Имаш доста интересни изводи до каквито и аз съм стигнал, но точно тази идея "която не е и твоя" е безнадеждно грешна.
Предлагам обаче да се върнем към пробойната. Къде е тя?

june1900:

--- Цитат на: Радико в Февруари 08, 2017, 08:46:46 am ---Предлагам обаче да се върнеме към пробойната. Къде е тя.

--- Край на цитат ---

Току що я нарече глупост.

Както винаги, решението на проблема се намира в стандартната наука. А проблемът се поражда от хора, които нямат, или волево са ограничили разбирането си за стандартната наука (първото се нарича неукост, а второто се нарича невежество).

Все още очаквам от теб да разговаряме като сериозни хора.

Според научния подход, на този етап в нашия разговор, след като аз представих своите аргументи и приведох емпиричен експеримент в тяхна защита, сега е твой ред да го направиш.

Надявам се и да оцениш уважението, което ти засвидетелствам, след като приемам възможността да аргументираш позицията си срещу тази на общоприетата наука. Но все пак, етикетът на сериозния разговор изисква ти също да се позовеш на някакъв документ или научно приет материал, както аз направих.

Високо ще оценя някаква научна препратка, която обяснява горния емпиричен експеримент по различен начин.

june1900:
https://www.youtube.com/watch?v=0tJfqMYHaQw

Това е професор Ерик Лейтуайт (Laithwaite). Видеото е от 1968г и на него той демонстрира "магнитния кръг" и принципа на аналогията.

Забележете, че правата върху видеото се държат от Имперския колеж в Лондон (Imperial College London) и те са ограничили възможността видеото да се вгражда в сайтове. Изводът е, че един значителен академичен авторитет държи на тази демонстрация.

Освен това, много от вас са запознати с трагичната кариера на професор Лейтуайт. Както всички знаем, Лейтуайт е бил многоуважаван по всички нива на академичните кръгове като експерт по магнетизма и гироскопите. Идва момент в живота му, обаче, в който той си дава сметка за невероятната феноменология, демонстрирана от стандартните гироскопи, и развива тезата, че може да се направи на практика безгоривна тяга, приложима на земята, във водата, във въздуха и в космоса.
Моментално стартира неговата изолация и колегите му един по един му обръщат гръб. Той не се отказва от интереса си и в последствие разработва и построява прототип на своя "гироскопен двигател" или "инерционна тяга" - устройство от скачени гироскопи, което, по неговите думи, "по чисто механичен начин прехвърля масата на даден предмет от задната му част към предната му част", с което се постига предвижване в триизмерното пространство.

След демонстрацията на прототипа, професор Лейтуайт е отлъчен от всички академични учреждения, в които дълги години наред е бил многоуважаван член и доста популярен публичен презентатор сред колегиума си.

Въпреки това, той не съжалява за нищо и никога не се отказва от изобретението си, твърдейки, че то не нарушава нито един закон на физиката.

Нека видим какво предлага професор Лейтуайт на нашето внимание, докато все още е бил във върховия момент на академичната си кариера:

* На 5:29 той взима магнит, парче немагнитна стомана, и един постоянен магнит.

* Топчето се залепя за магнита.

* Лейтуайт казва: "Човек винаги ще успее да отлепи топчето от магнита чрез ненамагнитената стомана".

* Слага парче картон между топчето и магнита, след което приближава ненамагнитената стомана.

* "Действително можем да видим как топчето отскача от магнита".

Лейтуайт завършва този етап от демонстразията с думите: "Бих казал, че би било изключително трудно този феномен да се обясни единствено чрез концепцията за магнитните полюси".

Така че, Радико, няма никаква причина да мислиш, че законите на обикновената индукция са глупост.

Важното нещо, за което трябва да си дадем сметка, е че нищо ново не се е случвало в полето на индукцията от 1968г насам.

Нещо повече - нищо ново не се е случвало в полето на индукцията от 1842г насам, още откакто е написан "Наръчника по магнетизъм" на Дейвис.

Демонстрираното тогава се демонстрира и днес, а онова, което е било демонстрирано и необяснено, си остава необяснено и до днес.

Така че аз бих предложил на вниманието на интересуващите се и на желаещите да разсъждават, че обикновената индукция е широко отворена врата за всички основни феномени, които ние свързваме с онова, което наричаме Свободна Енергия.

hyparh:
Привет june1900,
Във връзка с тягата от жироскопи може би ще се заинтригуваш от тази тема: http://mazeto.net/index.php/topic,9169.0.html
Тук имаме гениално опростена конструкция на жироскопираща система, формирана от въртяща се установка, в краищата на която са разположени цилиндри под ъгъл спрямо оста на въртене. Цилиндрите се пълнят донякъде с вода, която образува водовъртежи при развъртане на установката. Т.е. завихрянето на водата става от само себе си, което е в голям плюс в сравнение с подобна машина, изградена от метални жироскопи, за всеки от който ще е необходим мотор.

Аtos:

june1900, съгласен съм с това, което пишеш, но от време на време излизай от собствената си убеденост, че всеки разбира всичко, което пишеш и поглеждай отстрани!
Не ме разбирайте погрешно -изразяваш се перфектно, колегите също са интелигентни!
Неразбирането идва от там, че всеки е приел различни концепции в начините си на разсъждаване!

Ще поясня - за june1900, системите на един едноклетъчен организъм, на цяла екосистема, на система галактики, ако щете, и на евентуално устройство за СЕ, следват ЕДНИ И СЪЩИ модели и закони за  кръговрат на енергии! Той го е приел за себе си като концепция (явно от доста време) и по презумпция доводите му се градят на тази база!
Затова за някои, може би, аналогията между растението в стъкленицата и един ротовертер (примерно) е малко абстрактна!
Да резюмирам съвсем - тезата е, че "отходната"(употребена) енергия в кое да е устройство не е годна за неговото захранване, преди да мине определен кръговрат на рециклиране от средата (Земя, пространство, Космос, йоносфера или каквото там си изберете, в зависимост от вида на устройството и начинът му на "хранене").
Разбира се, не е лошо да се търсят преки/кратки пътища за изкуствено рециклиране и точно това би бил пробива в конструиране на конкретно устройство. Въпросът е - може ли да се постигне споменатото рециклиране без "преразход" на енергия?
Ключът е точно в тъждествеността на "захранване" и "хранене".
Ако някой не приема това схващане (което не е задължително, разбира се), нормално е да има недоразумения или дори отхвърляне на концепцията!

Логичното заключение от всичко това е - ЗАТВОРЕНИ СИСТЕМИ (в абсолютен смисъл) НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия