Понеже вече започнах да оглупявам, си го признавам без бой!
Името на единия от споменаваните двама изследователи май беше Майкелсон. Другия ми се губи. Също като уникалното природно "явление" - Фотон!
Ама хем се губи, хем не! - така лафът на мъдреца става: "Фотонът! - "Да, ама НЕ!" (или още "Да! - ама Не-е-е!"
Хем е частица, хем не! Хем е вълна, хем не!
Е ква е сега тая камила с три гърбици? - или - хем има гърбици, хем няма! Хем жената е бременна, хем не е - полу-бременна ли е?! - както добави д-р Ж.Желев!
Аз мисля, че трябва да започнем от тезата ми за Триединството на Средата - с английския си еквивалент - Медиум.
Така, Медиумът в неговото Триединство трябва да се разглежда като
Среда, Посредие и Посредник.В случая с Фотона, неговата
Среда е т.нар. Етер.
Неговото
Посредие, или иначе казано "Явлението Случване" - Проявлението на Фотона, Светенето, поради "неизвестни" още на науката причини - а може и вече да са известни, ама тия си мълчат!!! И нямат отговора на въпроса: Защо след като толкова много звезди светят и пращат фотони във всички посоки„ Звездното небе на практика е черно (за нашите очи!!!) - и почват със словоблудствата за "тъмна материя", "тъмна енергия" и пр. тъмноти - като "черните дупки" например.
Така, излиза, че щом Не е Средата, Не е категорично и Посредието, значи Фотонът е Посредникът! - ама това "магаре" май е куцо! - защото трябва да се отговори и на въпроса - Посредник между Кое и Кое, или Кое и Кого, или между Кого и Кого... и най-вече КОГА? - и пак става като в Р.А.Н. и шаранските му "академици" (Тук имам не бурни а направо Буреносни аплодисменти за Асен-си!!!
)
Пак тук, трябва да припомним и тезата, че няма Абсолютна Тъмнина. Тъмнината е относителна според - в случая с човека - неговата сетивност и приборите му за наблюдение.
И "изведнъж" се сещам, че Скоростта всъщност сама по себе си е
Отношение = изминато Разстояние за някакво "Време"!
За мен е факт, че и Разстоянията и особено Времената са единствено и само чисти Абстракции, на опитващите се да обяснят Произхода на Вселената - наши невежи мозъци с все още Дву и тук-там Триизмерно Мислене.
Айнщайн го рече "под сурдинка", че Времето е Четвърта Ордината, ама после зацикли, и не защото е тъп, а ЗАЩОТО всъщност ВРЕМЕТО Е ФИКЦИЯ! - Времето е човешка измислица, за да може човек да си обясни някак
Последователностите в Природата.
Ами за мен е просто - просто използвам правилната дума за Четвъртата Ордината -
Процесуалност!И въпреки вечната ПРОМЕНЛИВОСТ на тази Четвърта Ордината (на практика нищо никога не остава същото нито за миг!!!), ПРОЗРЕНИЕТО, което получава Наблюдателят (наричам го
НИВР -
Наблюдаващият
Изучаващ
Всичкото
Разум) - става просто зашеметяващо!
Получава се едно СвръхЗрение, една СвръхПозиция на Гледната точка - нещо подобно в най-примитивен вариант е Последващият резултат от заниманията с Кубчето на Рубик - човек някак започва да "вижда" и отзад, от обратната страна, а че и от всички страни "едновременно" - и става като
"Да, ама - Йе-е-е!"И кво стана? - Май пак
Всичко си остана ОТНОСИТЕЛНО!Хем има Фотон (квант Светлина) - хем няма! - Вълната минава напук на всички, ей така - на "чорчик" - сиреч "заобикаля" (Гравитационните лещи) - и може да я "подкара" съвсем на "чорчик" - както си гледаш Корабът срещу себе си (експеримента Филаделфия) и... в следващия момент, хоп - започва да се размива, става като мираж и ... бах, го! - съвсем изчезна! - бил се появил на другото място, и ... бах го съвсем! - как па уцели отново да е във вода!? - как па не кацна на някой небостъргач отгоре му, или поне да го заобиколи и да кацне в градинката?!!!??? - па и къв е тоя експеримент, бе - седят ония и чакат ама на точно определено предварително място, пред себе си да видят появяващият се кораб - също като мираж!... разбира се - никой не казва, че го е пипнал!
И кво - корабът ли се премести - фотон (квант) по фотон (квант) или просто нечии мозъци са се облъчили до толкова, че "преместиха" (телепортираха) желязното хилядотонно чудовище барабар с екипажа - на майната му!
Извод: май само за екипажа остана това - отидоха на майната си! Щото после, корабът си се върнал пак на старото място! - ама вече с "на майнен екипаж"! - т.е. направо затриха момчетата!
Иначе корабът, баш както си е кораб, въобще не е помръдвал от мястото си! А телепортацията му си е просто халюцинация!
Ей такива са шашмите дето ни ги "връзва" Фотонът.
На връх всичките тези Среди, Посредия и Посредници - чудя се - оптичните влакна какво са - някое от тези трите? - няма четвърто!
А пък и как така - с помощта на Формулите (също абстракции) - изчислиха, че космонавтите, астронавтите и тайконавтите ако ги ускорим (ама яко) няма да остаряват толкова, колкото хората дето си остават в нормалната Процесуалност на Житието си.
Да не говорим, че Светлината (вече не отделния Фотон!) - във Вакуум и в различни други, по-плътни Среди, има различна Скорост! - естествено, че ще е различна, защото вече не става въпрос за Скорости, а за Процесуалности! - и не във "времето", а някъде из Медиума!
Медитирайте, и внимавайте да не прегреете, че вече не дават "жълти книжки"!