Според мен nizo е прав... и аз съм в грешка поне що се касае до лексикалната ми констатация.
И наистина, трябва да се обърне внимание:
- имаме народна мъдрост, подобното привлича подобно.
- имаме по-късна, мистична мъдрост: противоположностите се привличат.
И двете са верни. Въпросът е, че се прилагат за различни неща.
Когато магнитните полюси са били наименувани, наименувало ги е хорското простолюдно множество, разсъждаващо на принципа подобното привлича подобно и прилагащо го без да дискриминира между различните ситуации. Така северният полюс е сочещият север.
Но е ясно, че полюсът, който сочи на север, по всички закони на магнетизма е разноименния на онзи магнитен полюс, който се намира на север. (тоест в по-модерно време е установено, че северният магнитен полюс на Земята явно е южен, според магнитните тела... или че полюсът на магнитните тела, който сочи Земния север, явно е южен от гледна точка на планетата)
Така че... това е една онаследяваща се грешка и поредно доказателство, че човечеството и цивилизацията му на тази планета не е пример за здрав разум.
Аз винаги съм се питал, защо по дяволите не се коригира и осъвремени световното знание на база модерния научен напредък? Защо северен полюс продължава да се нарича северен, след като още между 30-те и 70-те години многократно е било установено, че единия се върти по часовника, а другия обратно на часовника? Защо в 21ви век полюсите продължават да се наричат от гледна точка на посоките, а не от гледна точка на въртенето на Земята около оста й?? Поради същата причина, поради която няма световно приета Свободна Енергия - научният напредък се спъва заради липса на културно развитие, съзнанието на човечеството е все още равнинно и не желае да развие версорни, спинови или вихрови схващания...
Както и да е... това само по себе си е друга тема.
Точно както atos казва - в книгата, на която се опира експериментирането ми, се казва, че що се касае до семената, ВИНАГИ облъчените семена са по-развити, независимо с кой полюс. При животните не е така - при тях контролата е по средата на ефектите. Но при семената контролата е най-ниско от всички ефекти.
Затова ще направя още проби, да. Ще пробвам да обърна плочката, и ще снимам резултатите. В момента се развиват слънчогледовите семена.
След това ще пробвам и с двата полюса - единия отдолу, другия отгоре, после обратно, после по-добрия да е и отгоре и отдолу.
За сега за себе си установявам, ако не друго, то поне че със сигурност облъчените с магнетизъм семена са по-развити. Както каза Dedo pop в темата за земеделието, да го перефразирам, вместо във всяка дупка - фекал... под всяко растение - магнит!