за архива бих искал да поставя моя проект за електрогравитационен двигател на базата на ефекта на Т Т Браун, който се явява развитие на лифтерната технология на асиметричен кондензатор. Той представлява в най общ смисъл мощен асиметричен високоволтов кондензатор с твърд диелектрик, който може да бъде керамика, кварц, порцелан и т.н. Предназначението на този кондензатор е като "двигател" с голяма подемна сила, който би могъл да се поставя на какво ли не, от табуретка до автомобил, камион и т. н., с отчитане и съображение на необходимите техники за безопасност и монтаж. Кондензаторът е предназначен да работи във резонансна верига с определена честота, съставена от индуктивност с голям качествен фактор за сметка на масата (по предварителни данни на съотношението подемна сила / маса на индуктивноста и други е приемливо и допустимо). На фигурите чрез програмата солидворкс съм проектирал примерен дизайн на един от моделите ми в два варианта, единия с керамичен диелектрик а другия с кварцов диелектрик. От конфигурацията се вижда, че съм се придържал към основната идея и принцип на лифтерната конструкция, но всъщност това е просто един вариант, важното е да бъде спазена асиметрия между двата електрода (и диелектрик при някои случаи). В случая керамичния или кварцовия диелектрик напълно обхващат двата асиметрични електрода на кондензатора, като корпуса е керамичен а електродите са тънки и широки пръстеновидни лентови заради високата честота и големите реактивни токове, а дебелината на корпуса е съобразена с работното напрежение при 1000в на 1мм. Показаният кондер е като прототип и е идея за създаване и внедряване на електрогравитационната технология във общественния и масов транспорт, тъй-като технологията е сигурна, надеждна, ефективна и евтина в сравнение с други най различни примери в тази сфера, като може би няма аналог. Нещо повече, посоченият конструктивен вариант с твърд диелектрик и в други конфигураций евентуално би могъл да работи в космоса еднакво добре, както на земята, като обект оборудван с такива кондери би могъл да развие свръхсветлинни скорости и преодоляване на ускорението и въздушното съпротивление включително със възможност за самозахранване поради използването на мощна високоволтова резонансна система с голям качествен фактор и кварцов диелектрик за кондензаторите.