Здравейте!
Накратко ще разкажа основите на нещата за тези, които не са запознати. Ако ви е интересна материята, търсете книги и четете - няма кой друг са го направи вместо вас.
Имплозионните вихрови тръби на Виктор Шаубергер всмукват енергия от околното пространство и я вкарват във водата, течаща през тях. Това е смисълът на геометрията им и на специфичните материали /ако държим да са работещи на максимума/.
Най-общо казано, въртенето на флуид в две равнини или т.нар.
двойноциклично движение е ключът от бараката
Тръбата трябва да е конусовидна, да е усукана спирално и с профил, създаващ второ осово усукване в самата струя. Така при по-високо налягане тя се отделя от стената почти напълно и се постига ефект на свръхтечливост и дори отрицателно налягане /формулировка на проф. Попел, изследвал феномена лабораторно/. Казано с прости думи, имаме
добавка към механичния импулс, която идва от преобразуването на оргона от околната среда в + енергетика на флуида. Променят се и основните химически показатели.
Медта се явява катализатор на процеса, затова е добре тръбите да се правят от това или поне от медсъдържаща сплав - месинг, бронз и т.н. Става и с повърхностно галванично покритие, а ако е посребрено - съвсем добре. Водата излизаща от такава добре и правилно направена имплозионна тръба е много полезна за здравето.
Толкова по теорията /доказана в практиката/. Сега малко история, съвсем по български...
Интересувам се от тези явления от 12-13 години, като правя практически тестове. Когато предишната администрация на този форум ме издразни за пореден път, си направих мой /garaja.net/ и започнахме да работим там като някакъв вид разпръснат екип с колеги, които постепенно се увеличиха като брой и професии. Винаги съм искал да направя нещо такова, да го наречем неформален научен институт - и то стана
Накрая обаче нещата придобиха типично български характер и всичко се разпадна - но се оказа, че е за добро...
Тръбите на Филип, за които стана дума по-рано, са развивани именно в тази неформална среда. Допуснах дори да стане администратор, да чисти мнения, да гони хора и т.н. - предоверих се... Затова и голяма част от тази история липсва във форума ми, просто е изтрита своевременно и преместена в неговия /линковете на колегите/.
Та той наблегна първо на теорията, а след това се опита да направи нещата и на практика /работи в завод и не е с две леви ръце човекът/. Изработваше поредния модел, после го снимаше и пускаше във форума ми, а там оценявахме ефекта от него върху водата /като добавена на изхода енергетика/ основно двама души - аз и колегата Иван, с когото сме дългогодишни радиестезисти и по снимка това не ни е проблем. Така преди няколко години най-накрая нещата придобиха завършен вид и тръбите работеха коректно, макар и със силни компромиси в качеството и силата на енергетиката на водата /прилагам една снимка на различни модели, тествани тогава и останали при мен/.
Като цяло никой не е гледал дизайн или нещото да е юзър френдли, просто да работи възможно най-добре. Но... самата технология има ограничения, да не говорим за изпълнението в български занаятчийски условия /проста работилница/. Това не ми харесваше, но кой ме пита мене - нали изделието не го правя аз. Все пак се опитах да кажа, че трябва всичко да е по-хубаво - а освен това имахме различия във възгледите за конструкцията и правилната и ориентация като посока на движение на флуида.
Предполагам се сещате нататък какво стана
Филип си направи собствен форум, повечето хора от моя отидоха там да си говорят на общи теми и всичко се пръсна... Което се оказа много благотворно впрочем, защото спрях да пиша по форумите активно и започнах да си гледам повече работата. Това стимулира и изследванията ми в областта на оргонната индукция - много по-мощен метод от механичния за енергийно зареждане на флуиди, вследствие на което се появи и разви Активатор "Извор". А Филип продължи да си прави и продава тръбите на нивото, в което бяха стигнали преди четири-пет години когато работехме заедно.
Просто тази конкретна технология не позволява голям ъпгрейд. Освен това системата е доста грозна и неудобна за ползване, голяма по размер - и с времето се наслагва варовик в нея, та трябва да се чисти, а и има сериозна възможност за грешки при изготвянето /поради неспособността за
лична количествена оценка на ефекта от автора и/.
Това е накратко. Довечера ще допиша как трябва наистина да са нещата съгласно оригинала на Шаубергер + снимки на истински, правилно направени имплозионни мои тръби от онова време /макар и не от мед, което се оказа не толкова важно в края на краищата/.
Поздрави!