PyroVeso, въпросните лампи - китайчета имат много приятна светлина, те не светят в синия спектър и светлината им е хомогенна, не пъстра. Има крушки 4000К, има и 2700К или 3000К. Тези от 4000К светят най-приятно, като дневна светлина, не и виолетова. Тези от 3000К са топло бяло и на мен по не ми допадат, но ги комбитнирам и така разширявам спектъра - светлината става много приятна, въобще няма натоварване на очите. Синеят лампи с температура над 4500К.
Тези от 6 лв. вече ги карам 4-то година не са мръднали, нямам нито една повредена. Евтините от 3 лв. /говоря все за крушки от 12 Вт/ често дават дефект, но ги връщам на магазина Кауфланд, имат 2 г. гаранция.
В крайна сметка мисля, че разликата в цената и качеството зависи от това с какви диоди са направени крушките. С китайските диоди са евтините и те се развалят предимно, но дори ми се струва, че интензитета на светлината е по-слаб, т.е. КПД-то е по-малко на евтините.
Всъщност на тези крушки най-често им се повреждат диодите, а не драйвера. Един диод да пострада и крушката угасва, защото са вързани последователно. Проблема е, че нямат добро охлаждане, а китайските не издържат дълго на прегряване. Затова е желателно крушката да е по-маломощна, ще държи повече.