Атос, разбираме, че твърдиш едни силно анти-научни неща. Колко пъти да ти се повтаря, че в науката се почва с РЕАЛНО НАБЛЮДЕНИЕ. Първо наблюдаваш даден ефект, след това почваш да изказваш предположения, а в крайна сметка предположенията се приемат, ако експериментите ги доказват еднозначно.
Разбираш, но...нищо не разбираш, поне от това, което искам да кажа, явно е! Но важно е да се опонира, нищо, че не си схванал идеята, модерно е напоследък в този форум
Не може всичко да се
наблюдава! За някои неща нямаме развита сетивност! Ти може и да искаш да ти се покажат инфра ред лъчите във видим спектър, но...не става!
Не може всичко да е в удобен (за умствено смилане) за теб вид! Странно как човекът, имащ претенции за "венец на природата", при "разглеждане" на дадено явление, почти винаги изпада в умствено-кататонични състояния и вместо да разчита на анализ, прекогнитивност и да се довери на съзнанието си, избира единствено първичните си сетива при добив на познание. Прекалено примитивно!
Ти си като...Юлиан - ако случайно си притиснеш някоя точка на стъпалото, стъпвайки бос върху чакъл и в това време усетиш кратко боцване/жегване в корема или в кожата на главата...няма да му обърнеш внимание, та камо ли да предположиш дори, че си засегнал някоя от пътеките си на жизнена енергия! За какво да говоря с теб?
От какво би следвало? Имаш ли начин да демонстрираш разлика или не ... ако нямаш, нищо не би следвало. Ако имаш, показваш и забиваш констатация, че този и онзи ток имат разлики.
Чуваш ли се какво казваш ... МОЖЕ БИ има разлика на някакво си там ниво, за което нямаме уреди. Като нямаш уреди и не знаеш на какво ниво ще да е тази разлика, защо твърдиш подобно нещо?
Не знам нарочно ли интерпретираш думите ми (ще ми се да вярвам, че - не), или "по инерцията" на опонирането?
Не са
твърдения и
констатации, както целево се опитваш да ми ги вмениш,
предположения са и изрично съм го отбелязал!
И са на базата на пуснатото видео от epwpixieq-1
https://www.youtube.com/watch?v=UIlijUSJMmg&list=LLMjbA5yAI2TgrdC1wKndxMw&index=291&t=0s ( 9:30 минута )
Убеден си? Ето това ти е грешката, убеден си без доказателства, демек ти си вярващ човек, така да се каже религиозен. Истинските учени не вярват, а доказват и то дори след като се докаже нещо, то продължава да бъде подлагано на съмнение, ако експеримента не е достатъчно еднозначен.
Да, убеден съм! Колкото и да ти е странно, някои хора имаме интуитивни схващания на друго ниво (някои го наричат подсъзнателно, но това далеч не изчерпва определението му). Изпадаш в състояние, в което тропаш с крак и държиш всяка мисъл да бъде принизена (ако не - то поне унищожена) единствено до признатите от теб тълкувания и параметри, понеже не си в състояние да боравиш с други!
Кога ще застанеш сериозно като модератор на този уж технически форум. Каква етерна енергия те гони, къде е? Енергия се измерва в джаули (J), по система SI. Потресаващо е това, че първо, няма доказана етерна енергия, но виж тя се обсъжда, но и не само се обсъжда, но и вече и видове етерна енергия се измислиха. Още малко и книга ще напишете за етерната енергия, без едно измерване и доказателство.
Тук вече замесваш "форумна политика", което е явно за всеки - това аз няма да го коментирам!
Ще ти кажа друго обаче...как си представяш този форум като "чисто технически"? Да сведем разделите до:
"Направи си сам"?
"Приложна електротехника"?
"Основи на металознанието"?
"Кинематика и механика"?
"Флуидна механика и хидравлика"?
Така става ли? А всичко останало да изтрием!
Знаеш ли кое е парадоксалното? Ти пък си
вярващ в генератора на Капанадзе, нали така!
Да допуснем, че е реален и работещ - успява да извади енергия от етера и да я трансформира в електрическа!
А...ти отричаш етера?
??
Или твърдиш, че енергия може да се създаде от
нищото?