Правилно, темата не е точно за унищожаване на магнитно поле, но да ме извини модератора, ако иска да я коригира с подходящият термин. Та, мю метала отслабва магнитното поле защото магнитната му проницаемост е малка, докато пиролизният графит има отрицателна магнитна проводимост, това означава че "обръща" магнитното поле на постоянен магнит, самият графит е диелектрик, докато мю метала въобще не е . Възниква въпросът за създаването на какъв магнитен двигател ще е по добре да се ползва едно от двете, ако е само до екранировка на магнитното поле мисля че мю метала е по подходящ, ако обаче е само до пренасочване на магнитното поле, пиролизният графит е по подходящ. За създаването на магнитен двигател обаче нещата стават сложни, щото магнитното поле не се лъжи лесно, пробвал съм разни вариации с разположени магнити но магнитното поле винаги си намира равновесната точка S=N и всичко се обезсмисля. Ако обаче по някакъв начин магнитните силови линии се "закривят" по подходящият начин така че конфигурацията им да е S>N или обратното, тогава мисля че може да се получи някакво СЕ, макар и да не съм абсолютно убеден. Трябват експерименти в тази насока, също и идеи, а както виждам форумът отскоро се превърна в махленски клюкарник, и плювалник, за съжаление.
П.С За създаването на тъй нареченият генератор без ленцова сила, за съжаление мисля че е невъзможно, поради железният фарадеев закон, аналогичен на действието и противодействието в механиката на Нютон.