Здравейте, Оцетната к-на, както и винената к-на заемат особенна роля в биохимията на човешкия организъм. Не е случайно, че французите пият поне по чаша червено вино всеки ден и там във Франция сърдечно-съдовите заболявания са на порядък по-малко въпреки "вредността" на алкохола.
За разлика от Растенията, които предпочитат Алкална среда. Подкиселяването на организма, като се яде кисело зеле, туршия и други ферментирали (подкиселени) храни например боза, крушеница, лимони и дори оцет и вино подсилва естествената защита на организма и драстично намалява разболяването, дори има лечебен ефект - това се дължи на така наречените ферменти (ензими) съдържащи се в подкиселената храна, обаче термическата обработка на храната - варене, печене, пържене убива тези полезни в-ва и микроорганизми, които още при повишаване над 42 градуса температура (пастюризация) се разлагат, като оцета или умират ако са полезни бактерии, както млечно-киселите в киселото зеле. От тук и идва полезността на т.нар. суровоядство при което се консумират предимно термически необработени храни съдържащи естествени ензими. Така организма се храни по-пълноценно в сравнение с класическото познато ни приготовляване на храни т.нар. готвене - процес при който храната се умъртвява чрез термообработка. И след това се налага допълнителен прием на ензими, минерали, витамини - добавки към храната за здравословен живот и диета, както се прави фуража за животните от специалисти по изхранването или просто се разболяваме когато организма му се изчерпят микроелементите например, които са били в него, за по подробно по темата прочетете статията "Умрелите Доктори не Лъжат". Така повечето ни болести са от неправилното хранене и липсата в храната ни на важни ключови в-ва. Ако ядем балансираната диета т.е. от всичко и не прекаляваме или неизпитваме недостиг на никоя храна почти сигурно е че няма да се разболяваме от съвременните болежки които масово карат хората при лекарите в ръцете на фармацията мафия.
Не искам да правя реклама но може да се вслушате в съветите на Мермерски баща и син който е завършил точно това науката за какво и как да го ядем правилно.
Да така е! Това го потвърждава организъма ми. А чувството с което живее, съм го споменал в другите ми постове.
Вижте много е трудно да се разбие шаблонното мислене на простака, особенно ако е подплатено с някакъв комфорт и удобства. Но, промяната е изключително необходима защото не се ли промени, планетата едва ли ще издържи още 100-200 години, колкото и огромна да ни изглежда тя. Като пример ще дам само това че, Е-тата в супермаркетната синтетика започнаха да се прилагат масово едва преди 15-20 години. А вижте до какво състояние е докарана човешката популация. Болниците се пълнят с все по-млади хора. А преди - 40-50 години там се влизаше само при някаква крайна нужда. Това говори за тотална отпадналост на човешкото тяло което все по-трудно се справя с нарастващата неорганична химия в храната. А тя е чиста отрова за организма, която действа едва забележимо но, реално. Наскоро четох една руска статия за здравословното състояние на руската донаборна младеж. Не си спомням в кой сайт. Просто от линк на линк прехвърлях сайтове и попаднах на този. Та там, беше казано като извод че, сегашните донаборници който влизат в казармата не могат да покрият и 60% от физическите условия с който се влизало в казармата преди 1980г. Ако такова изследване се направи и в България, едва ли резултатите ще са по-различни. Но, за сега не съм виждал такова изследване. И не е, само това, когато човек промени начина си на хранене, това води и до промяна шаблона на свето усещане. Човек започва да разбира в какъв капан е вкаран от малоумните бранители и шаблоните архитекти на индустриалната химия(пак силни думи, съжалявам но, не мога да намеря по-меки и точни изрази за описание) защото започва да
осъзнава истинската стойност на света в който живее и истинската природа на ЖИВОТА. Демек човек се завръща към лоното на майката природа като носи със себе си и стойностни трофей, едно от тях е
разбирането!?