Спора беше безсмислен - ако човека бе изчел темата съмнявам се че би влезъл в тоя спор ....
Цитирам:
Радико постави конкретен въпрос с конкретни изисквания. тоест в основата беше да е максимално евтино.
Сега има един сериозен въпрос. Понеже идеята е всичко да е бюджетно та се чудя за. Бюджетна помпа да върти водата.
После аз предложих варианти за които се сетих.
Обикаляй битаците - там ще изпадне помпа за парно на добри пари и си готов.
Дори с повреда по ел часта да е не мисля че ти е проблем
Другия вариант ти е гравитачен трансфер като в старите парни системи.
Но в тоя случай трябва да се спазват наклони.
Иначе някаква водна помпа от ДВГ да коплираш към електросвигател ма е тегава история това...
След това Кузманов се сети за помпата от пералня която явно ни хареса като вариант щото се вява някакво готово и безплатно решение, и се уточни че би работило.
Ако водният стълб не е притеснителен, пробвай помпа от пералня. С градусите трябва да се справи. Всички перални перат до 90°.
Никой не отрича че си има кусури тоя вид помпа но тя си се вписва в изискванията.
Даже ако не се лъжа точно в помпа от пералня съм виждал магнитно зацепен ротор към мотора - тоест помпеният елемент е магнит и на вала на електромотора също има магнит де привежда помпения елемент в движение. доста надежно е според мен
Не споря че помпа за парно си е всичко на 6 при нея но тук говорим за евтиниика - що едно е около 100лева за помпа за парно и друго е помпата от изхвърлена пералня де е 0 лева.
После се появи Красиас и почна да се заяжда - като явно добре знае за какво става въпрос. Но започна да се прави на интересен и да прибягва от самото начало към лични нападки ....
Не си обяснявам защо - явно някога някъде съм го подразнил ....
За такива престрелки съм си отворил тема -
http://mazeto.net/index.php/topic,11002.0.html и е излишно да се омазват констуктивни теми с такива изцепки.