Да започнем по ред - знаеш ли какво е авторско право и интелектуална собственост. Тук цитираш половин статия от мой сайт без да си се до питал за право на разпространение. Дори не си посочил кой е источника - нима си ти?!
Поискал съм от модераторите да изтрият коментара ти за нарушаване на горепосочените ми права.
Ти сам си дал линк към сайта. Не виждам защо трябва да го повтарям.
А ако искаш да подадеш иск за нарушаване на авторското право - насреща съм. Естествено не мога да ти дам всичките си данни направо тук, във форума, но обещавам да ги предоставя на съответните комптентни органи когато бъде заведено някакво административно производство. Не смятам да се крия - даже ще ми е интересно да присъствам на едно такова дело. Само бих искал предварително да те предупредя, че ще настоявам съдията да разреши видеозаснемане на делото, и след това то ще бъде публикувано някъде в нета. Определено ще е интересно да се види как точно ще доказваш нанесени материални щети от моя цитат
Или нематериални? Нещо съм те обидил, засегнал, уронил съм ти доброто име? Или мислиш че можеш да съдиш тоя и оня просто щот не ти харесва това което казвам? Сори пич, свобода на словото...
Понятието маневреност обикновено се свързва с най-краткия път който може да опише ПС при извършване на маневра /завой/. Всяко ПС включително и Ел. тротинетка /без верижни и двуколесни самобалансиращи/, има определен ъгъл на завиване - едноколесните обаче могат да циркулират на 360° на едно място.
Относно бързото спиране - също не бива да прибързваш с изводите. Дори и без механична спирачка, когато се наложи спирачният път е по-малък от на другите двуколесни.
Спора се решава на полигон.
Относно ЗДвП - чете се в прав текст, що е туй МПС. М обозначава че Превозното Средство е с мАторрр, сиреч ДВГ. А не Ел.
Да де, чете се в прав текст:
11. "Моторно превозно средство" е пътно превозно средство, снабдено с двигател за придвижване, с изключение на релсовите превозни средства.
Ти кажи откъде черпиш твоите данни? Дай някакъв цитат, нещо, не просто свободни тълкувания.
По следващата точка - в ЗДвП има нови категории за Ел. мотопеди 1÷4kW до 45км/ч
Чета редакцията на ЗДвП от 30 юли 2019. Такова нещо няма. Би ли цитирал както трябва - член, алинея...
juliang
Твоето си е директно заяждане!
Темата не е кое е по-добро електрическо превозно средство!
Не се заяджам. Обяснявам на хората, че могат да имат проблеми с органите, когато сглобят такова нещо и го подкарат по коридорите в мол-а, или сред бебешките колички в парка, или на кило ракия, щото Кей5 е решил че това не е МПС
Да не кажат после, че съм си траял, че не съм ги предупредил.
Дори и да не го сглобят а да го купят, пак ще имат същия проблем. А не че няма откъде да се купи, не че няма избор да вид и цвят за всеки вкус:
И като за последно - защо с едно колело? Просто ми е интресно да разбера... Аз ако взема да направя такова с едно колело, ама квадратно... с какво ще допринеса към световния прогрес? Или е просто човека е решил да покаже какво си е направил сам... Ако е така - поне да го покаже като хората, а не да си свали сайта и да ни остави с едно 30 секундно видео на което общо-взето нищо не се вижда...