epwpixieq-1 поне аз не се сещам за по практичен начин за краткровременно съхранение на енергия. (буферно съхранение с последваща употрба на същата тази топлина.)
Водата си е доста практичен начин за складиране на енергия, но въпроса ми беше относно защо точно "електричеството" ви е източника, на което Радико отговори:
Монтанар скоро се похвали с придобиването на, не помня колко броя фотоволтаици. Сега се чуди къде да дене енергията която ще произведат в неудобно за него време.
Дано да има ефект тази установка, ще е интересно след време да представите данни. Мой, а и на други колеги, изчисления показват че ако целта е акумулиране топлина от слънцето, то термосоларите са 3-4x по-ефективни (в зависимост от определени параметри). В крайна сметка вие сте ограничен, при този ви способ, от времето за слънчегреене, това е ограничителния ви фактор. Тоест, поне според мен, имайки и предвид краткотрайността на складирането, трябва да се гледа как най-оптимално да се прихване слънчевата енергия, особено през зимата когато тя е доста ограничена, и когато най-вероятно топлината ще е необходима за ползване.