Човек и да му умрат милион клетки в час, не бъгва от раз, а продължава да живее. А "лаптопа" не трябва да допусне и 1 грешка.
Затов и има вътрешен контрол, сериозно на оборудване за сървъри, за оборудване а космически полети не ми се мисли какво ще е.
И ако случайно ти остане малко време между видеата тип "вата шоу" можеш да се поинтересуваш как работи един вехт като крайсера "Москва" механичен хард диск. Колко е реално капацитета му, и колко от него се ползва за контролни суми, и как на практика процесора в хард диска работи с вероятности, а не с единици и нули. И не бърка дори и един път за 10 и повече години.
Същото се отнася и за едно горе-долу толкова вехто CD, в което контролните суми са почи 40% от капацитета на диска и как един диск драйв може да прочете един милион пъти един диск без грешка, дори и диска да е сериозно надраскан.
Обаче в учебниците на Московския технически институт на първа страница е написано, че трябва всичкото електроника да се окове в оловни плочи...
МКС не е кутия за обувки.
Земи се поинтерсувай от какъв материал е стената на МКС и колко е дебела, и след като се запознаеш с резултатите ще очаквам да ми кажеш според теб каква защита от радиация осигурява такава стена...
Поне американската част де... де да знам, руската може да е направена от оловни плочи
A, и още... само да те подсетя... Бъз Олдрин е още жив - на 92 години... странно, не мислиш ли?