Като ви чета и ми е много весело, бе вие живяли ли сте на село, че и жени деца ще раждат там. Да спор няма едно време така е било и на много места още е така, живеят хора по махалии в планината, ма никак не ви виждам вас градските чада на село. Ми то не е само ток и топла вода, много неща са за които дори не сте и помислили даже, ма айде да помечтаете малко за живота на село.
И Радико тоя генератор дето си го дал е толкова фалшив че няма на къде повече, имам го същия и за това ти го казвам от опит. Да намотките на ротора и статора имат вид на медни, колкоо мед има е друг въпрос, колектора е едни жълти ламаринки, нямащи нищо общо с истински меден колектор, хванати с по три ушички към пластмасата.
Като въртиш бавно вала и се чува как се изсъсква компресията през клапаните, кобилиците на клапаните са сгънати от тенеке за консерви, клапаните едни нежни направо часовникарска изработка, абе целия двигател е пълно менте, тва че има 2-3мм аксиален луфт на коляновия вал на нов мотор е последно нещо което трябва да те притеснява. Да взех го въпреки че знам че е менте, и ме е страх да разчитам на него повече от два часа работа, слава Богу до тука е работил общо към десетина часа и няма издънка. Паленето и истинско приключение и за това съм го преправил моя с електро стартер от АТВ.
За слънчеви батерии, разни перки и акумулатори и дума няма да отварям, за отопление зимата също. Колко от вас са произвели достатъчно зеленчук че и да продават, мога да ви пусна снимки от оранжера да видите в момента колко са големи доматите, ми ако си на село на слънчевите батерии как се топли оранжер щото за продаване не става с 10 корена в стаята на прозореца.
Айде стига ви толкова песимизъм.
Приемам критика ако с нещо не съм прав.