Не знам на какво се дължи огромното ви самочувствие, че много ги разбирате нещата (от живота най-общо казано), вероятно на възраста ви, но умилението ви
"онова" време е покъртително - то е въздишане, то са чувства, явно в родата ви всичко е "червено", "правилно" са ви отгледали вашите родители, браво. Но по мое
много скромно мнение прогнозите ви няма да се сбъднат нито сега, нито в близкото бъдеще, апокалипсис няма да има, нито пък Щатите или ЕС ще загинат/разпаднат...
Ако Азис беше поставил поредния си плакат пред паметника на Левски с лъснат мазен задник, от скромност - забележи, или някоя плейт-мейтка с надути джуки и цици я дават постоянно по телевизията, да ръси тъпотии, като малоумните игри дето ги дават всеки ден по националните телевизии, или ако един от многото обществено известни педали говореше за педарастия с мазно самочувствие и гей-паради, нямаше да ти се стори самочувствието им, НО щом един средностатистически относително млад български мъж заговори аргументирано и неоспоримо за наболели обществени проблеми и цитира факти и направи заключения, веднага ти се струва, че имал самочувствие.
Кой да има самочувствие, тъпака ли или джуката?
Навремето са ми разправяли моите родители, как били скромни хората по тия времена, дето викаш съм говорил с умиление
, а днес е наабарот - ние младите сме нахални, арогантни, със самочувствие, изкарваме си карантиите на показ по телевизиите, телефонисти.
Забелязвам у теб старата комунистическа скромност с която си си застраховал поста,
може и наистина да ти е скромно мнението, но за сметка на това доста добре аргументирано - в сферата на пожеланията. Знам, че с постовете си ще засегна онези, които или лично работят на запад или техните деца, но аз излагам фактите такива, каквито са, ако може някой да ги обори - целия съм в слух. И още повече съм конкретизирал още в първия си пост, че просто правя прогноза.
А по отношение на бъдещия разпад на ЕС, то той не е бъдещ, а вече минал, защото процеса започна с Брекзит и тепърва набира скорост. Много ще му се иска на някой мен да изкара виновен за тоя разпад, но ви давам дума, че няма пръст в тая работа, просто отбелязвам фактите.