Изводи от експеримента
Енергията за отделена при привличане на един магнит е равна на енергията необходима за връщането му по обратния път в първоначална позиция. Енергията необходима за фронтално привличане или разделяне е "х" джаула. Енергията за странично привличане или отблъскване обаче е "у" джаула като за един и същи магнит "х" е различно от "у"
по точно "х" > "у" като се използва умело този факт и се ползва сближаване със "х" енергия а раздалечаване със "у" енергия може да се реализира излишък от енергия.
По ясно от това не съм достатъчно грамотен да го кажа. Ако не си го разбрал потърси някой с достатъчна грамотност и IQ поне 90 за да послужи за междинно звено между незпрецедентно ниската грамотност и безпрецедентно ниското IQ.
Евала, престраши се да обясниш!
Обаче да ти споделя, че имаш склонноста уникално прости неща да ги обясняваш по възможно най-обърканият и усукан начин, явно не можеш да обясняваш.
А те могат да се обяснят точно с няколко думи, ето как:
1. Според теб изразходените енергии (също може да се нарече извършена работа) при фронтално привличане и после при връщането му са еднакви, тук си успял да познаеш.
2. Обаче според теб при "странично" привличане или отблъскване, енергиите вече не са еднакви, тоест при сближаване на магнитите се извършвало
повече работа от тази при раздалечаването им???
Те това вече е
най-голямата глупост, която съм чувал след теорията за произхода на света според религиите!!!
Евала, открил си нова физика!!!
Решил си основния проблем на човечеството от хилядолетия насам, вече
остава наистина лесната част: да го направиш това във въртящ се прототип и то да се задвижи вечно, а ти съответно рязко ще станеш много богат и известен и дори можеш да получиш нобелова награда.
А дали някога ще се научиш да означаваш полюсите върху магнитите от чертежите си, понеже е направо смешно?
В следващия пост ще отговоря и на колегата Динев че тоя стана много дълъг, а като знам какво е типичното IQ на типичния потребител от този форум, дори този пост няма да го прочетат открай докрай!