това са инстрикции заложени от производителите Интел или АМД във ВСИЧКИ процесори дали след 2002 или след 2004та не е от голямо значение точната година. Но за момента единствения сигурен метод е пълната липса на свързаност на машината.
Аха, вие за поставени "задни врати" говорите. Е това е дота по различно, така е, или поне има слухове че е така. Както има слухове че CIA се опитва да пробута общността да приеме криптографски алгоритъм който има вратички за разкриптираме. Но пак казвам няма смисъл да се занимаваме с това, понеже само си приказваме без да можем да направим нищо, освен ако не вземете FPGA и си моделирате собствен чип ( което е възможно ) или вземете свободно дадените на
https://opencores.org/, но това си е мнооооого ама мнооооого работа, знам го от личен опит.
И ако полицаите ти подложат сървър (що от някъде трябва да се излезе в реалният интернет),
па си вътре...Мдаа... освен ядро и браузър трябва да си компилираш.
Не мисля че полицаите (от която и държава да са) и да подложат нещо ще могат да разкриптират 100% криптиран трафик, но нека да опитат при положение че желаят да си губят времето. Като това теоретично, в зависимост от какъв криптографски алгоритъм се позва и колко битов е ключа може да отнеме хиляди години, и то когато се концентрират вамо върху едно съобщение. Но вижте, понеже няма да знаят какво си разменяте като информация с контрагента, могат да кажат дропваме пакетите, и тогава това си е проблемно.
Но за браузъра сте прав, при положение че не се доверявате на прекомпилиранте версии, то и не само да се компилира а и трябва кода също да се попрегледа и си става доста, ама доста работа. Лично на мен, ми е достатъчно трафика да е криптиран end-to-end и не е случайно че европейското законодателство точно това гледа да направи незаконно!