Привет Приятели,
В отрязаният акумулатор поставихме 6 кетки с по 8 плочи с дебелина 1.5mm. Отстоянието м/у всяка пластина ~1.5мм. Всеки пакт е укрепен с полиамидни болтове. Последователно клетките са захванати с месингови шпилки.
Работната площ на пластината е 130х150мм.=195 кв.см., от там ако правилно смятам, площа е 195кв.см.Х8бр.Х2=3120, 3120-(195Х2)=2730 кв.см. една клетка. 2730х6=16380 кв.см. за целият електролизер.
Започнах почистването на плочите с ~7% разтвор на NaOH с дестилирана вода,12V-4A. Снимката е направена след 8часа, през които тока не се промени! На снимката може да видите дъното на кутията през електролита. Той си е прозрачен. Ако има жълт отенък, то е пренебрежимо малък.
Забележете различният цвят челно на пластините. За това обърнах кабелите на захранването. Искам да видя дали ще се изравни покритието или просто ще се размени в/у плочите.
Приемаме че на повърхноста на плочите се получава слой с дебелина няколко стотин ангстрьома със съдържание:
Елемент Al Si Cl K Ca Cr Fe Cu
~% 1,10 0,55 0,20 0,60 0,40 1,60 94,00 0,65
(цитат "Kvant 4.doc" "The Foundation of Physchemistry of Micro World" стр.180)
Понеже всяка система се стреми да бъде в равновесие се получават нови елементи от свободните електрони и протони.
Имам и добра продукция за този ампераж. Не съм я мерил, понеже нямам възможност заради аспирацията, а и нещата са ясни докато не "зашият" импулсите.
Тази вечер ще ми донесат и водната помпа за "сухата" клетка в дясно на снимката
. Реплика от "EBN". Още не съм я виждал и не зная какъв ще и е дебита.
Колеги, моля да кажете какво мислите по случая.