Здравей колега madsatbg! Първо да ти кажа, че не си сам въпреки, че напоследък водиш монолог по темата. Много хора ти четат постовете и почти всички съфорумци. Не че няма интерес, лично за мен времето е проблем, а желанието ми за работа е най-голямо именно по тази тема за Капанадзе, но има и по важни теми като например Райф, не е "фрии енерджи" но пък каузата е много по-добра.
От снимките на Тесла-трафа които си представил си правя извода, че обичаш да изпипваш нещата, направил си го много качествено и прилежно, в съчетание с мистериите на Светата богородица показва, че си мистик, какъвто съм и аз.
Мисля, че разсъждаваш в правилната посока. Според мен при Капанадзе честотата в никакъв случай не е 50 Хц, а е в килохерцовия обхват /показва го шашкането на амперклещите/, колкото са възможностите на искрището, а то не е много бърз ключ, защото трудно се гаси искрата, при много по-ниско напрежение от отпушването, впрочем както и по-трудно се запушва един електронен ключ /транзистор/, отколкото се отпушва.
Чел съм най-важните патенти на Тесла свързани с темата, а както и записките му, когато е правил опити с тия трафове, но и аз не намерих отговор на въпроса що е туй чудо "електростатичен резонанс". Сякаш Тесла умишлено не е разкривал тайната и ако някой който чете не знае с какво се е занимавал, едва ли би предположил, че тези разработки са в областта на свободната енергия, или друго, понеже тези остатъци от трудовете станали публично достояние са били цензурирани от кой.............наричат се посветените, знаещите или илюминати.
Въпреки, че предполагам съществува нещо като електростатичен резонанс, то електромагнитния го има при всички случаи. Конвертора при Тесла-трафа е вторичната му намотка, там етера рекомбинира от енергия в електрони. В тази връзка не можах да разбера Бедини, как при него етера рекомбинира в батерията е не в бобината
.............., ако въобще при него говорим за свободна енергия!
Видях, че Тесла е изчислявал капацитета на бобините, той се е стремил да постигне по-малки индуктивности защото при диаметър от 30м. /на кулата му/ нали се сещаш една навивка каква индуктивност ще има, а той е търсел и се е стремил към колкото е възможно по-високи честоти, защото се постигат по-големи мощности с по-малки размери и вложени средства, пример - импулсните инвертори, и резонанс, който е задължителен за голямо КПД.
Така или иначе и аз не съм си сглобил все още картината, защото отдавна да бях повторил Капанадзе, изработката е проста, принципа е сложен и неизвестен. Според мен тайната е във високото напрежение и много кратките импулси /правя съпоставка с Тесла и ТПУ на Ст. Марк/.
Не видях допълнителни кондензатори у Капанадзе, вероятно са в кутията, едва ли разчита само на капацитета на бобините който е твърде малък /пикофаради/. Ако разберем това ще се доближим много................