Здравейте! На последното видео минута 12,39 до 12,49, Капанадзе говори за някаква инерция и след това изключва генератора и се вижда, как той не спира веднага, а след 1 - 2 секунди. Някъде в руските форуми даже има отрязък от видеото точно с този момент и е на забавен каданс и се вижда още по-добре. Така, че трябва да помислим, каква е тази инерция. На видеото с 2 киловатовия генератор, който няма самозахранване, на дросела, който се вижда до бялата кутия, ясно се вижда най-отдолу, намотка направена с много тънак емайлиран проводник. Според мен този дросел или не знам вече, как да го наричам е предназначен за сваляне или преубразуване на енергията. Прилича ми на обърнат траф на Тесла, но има още една намотка с дебел проводник. Аз съм направил следната постановка, с която експериментирам. Няма да рисувам схема, а ще я опиша. Пвц тръба 50 см, най-отдолу съм навил една намотка по цялата дължина с проводник 0,3 мм, обаче двоен един до друг и се получават по два извода на всеки край, за да мога да ги свързвам по различен начин при пробите. Отгоре върху тази намотка има изолация за 20 киловолта. Върху изолацията по дължината на тръбата има медна шина 2 см с изводи в двата края. Върху нея пак изолацияза 20 киловолта и отгоре с проводник 4мм2 една намотка, както се вижда на последния клип, която има само два извода и са в единия край. Вътре в тръбата има медна рязана тръба и отгоре е индуктора. Високото напрежение ми е около12 киловолта имах и друго на 25 киловолта, но се запали повишаващата бобина. Пробвах всевъзможни варианти на включване на бобините, модулиране на искрата и, какво ли не, но резултата е нулев, освен познати за мен ефекти. Та в този ред на мисли, според мен, тайната на Капанадзе е в кръглата кутия, отнася се за последното видео. Който и да беше на негово място и иска да вземе патент за генератора, няма да остави да се вижда тайната му, което е логично. Предполагам, че е нещо много просто и Капанадзе, затова го крие. Ние трябва да решим задача с два компонента, които са неизвестни, единият е принципа на работа и другия, каква е тайната на изработването. Според мен този ток от 25 А се получава в кутията по някакъв начин, а дросела служи за съгласуване или смесване на тези 25 А с напрежението от 220 в, което идва от инвертора и на изхода да се получи мощност от 5 киловата. Предполагам също,че намотките на дросела не са толкова критични, ако е спазена посоката на навиване, за да се прояви ефекта. Генератора консумира от инвертора около 0,5 А на 220 в, което е около 100 вата, а за да се получи ток от 25 А с напрежение 1 волт ще се израсходва, около една трета от общата консумация, останалите две трети да останат за високоволтовия източник и след това в дросела да се смесят тези 25 А с 220 в и на изхода се получават 5 киловата. Обаче, как да стане това? Поздрави!