Плочите ги поръчах в Старт инженеринг в Бургас. Имат машина за плазмено рязане в Меден рудник, пресечката на Бриколажа, края на пътя, в ляво, докато се стигне нормален асфалт, че останалия път е бил в ремонт и сега е лунен пейзаж. Около 30лв излязоха нарязани и пробити.
Уплътнението от клингерит се държи много добре и вероятно ще използвам само такива в бъдеще, защото се работи лесно с тях и не са скъпи. Всичките уплътнения ги изрязах от лист за 15лв (теглят ги на килограм - 13лв/кг)
Захранване засега използвам акумулатор и понякога компютърно, но си мисля да поръчам тороидален траф при един човек в Пловдив. Говорих с него и каза че може да направи колкото искам мощен траф. Ако намеря някой в Бургас да прави ще си взема направо от тук.
Днес взех една помпа за лодка, работи много добре, но няма вход за закрепване на маркуч, защото я дават да изхвърля водата от лодките и ще трябва да и залепя нещо отпред. Проблем е, че този тип помпи не могат първоначално сами да засмукват вода и трябва да са потопени или системата да няма много въздух, поне докато завърти водата. Засега върши работа, но продължавам да търся нещо по удачно.
Това е помпата (
http://shop.akvasport.com/catalog/product_info.php?products_id=885&language=bg ) долната решетка се маха и там смятам да сложа накрайник, стига да залепне за пластмасата.
Направих някой опити, но не мога да намеря удачни пластмасови накрайници, който да сложа към контейнера с вода и през връзките изпуска газ и не мога да меря точно. Грубо е около 1,5л/мин с 13А. Не е много добър резултат, но мен ме интересува дали въобще 3-4 или 5 л/мин газ ще могат да топлят апартамент. Ако са достатъчни, то отопление по този начин ще е сравнително икономично спрямо другите видове, а инвестицията е минимална.