Поразрових из NET-a за т.н. КАЧЕР. Някои се опитват да го сравняват с блокинг - генератор, но това не е така. Самият Бровин не знае какво да прави с него, опитва се да го използва като датчик, но това е най-лошото, което може да се направи с тази схема, защото според мен е температурно нестабилна и в добавка зависи от влажността на въздуха, магнитното поле и какво ли не още. Силното (електростатично?) поле и хармониците в напрежението, създавано от генератора затруднява коректното измерване на изходната мощност и на никой не му е ясно дали има C.O.P. по - голям от 1. Също така не е изследвано влиянието на това поле върху живи организми. Известна е така наречената "Люстра Чижевского", която се продаваше в Русия 1996 - 2000 год. Тя генерираше 50 000v импулси, и беше доказано, че е полезна за човешкия организъм. Аз я пробвах за борба с хлебарки и ефектът беше положителен. Но това бяха DC импулси.
Все пак имам чуството, че има нещо в тази схема.....качера
Не намерих информация за "Гигантски качер", да кажем нещо от порядъка на 1 милион волта, но звучи много обнадеждаващо за използване в осветителни схеми и "Капанадзе" технологията. Ще пусна един малък "качер" за да видя какво е това и ще докладвам резултатите.