Лампите ГУ-50 са с анодно 1000В и честота до 600мХц,отопление 12В,1А.До 25мХц може да се използва 6П45С,отопление 6,3В,2А.Направих проучване и мисля,че цоклите са еднакви между ГУ-50 и 6П45С.Проблема е не се продават цокли,трябва да се изработят любителски.Лампа РL500/ЕL500 е с еднакъв цокъл с 6П45С,крачетата на 6П45С са подебели и трудно влизат в цокъл РL500.Аз работя с ЕL81 и цокъл"новал" от ТХО на ТВ"опера1".Работят с 400В но аз подавам 600В,отопление 6,3В,1А.Яко червят анодите,първо намалявах отоплението,но този начин е не практичен и увеличих утечния резистор(грилдика) на 120ком и нямам греене на аноди.От снимката на Гого 55 се вижда 22кОм/6Вт,трябва да се увеличи на 47кОм,за да се получи хубав клас "С".Използвам противотактна с-ма(мостова)с това премахвам бобината за обратна връзка,в работната намотка се подава в средата напрежение,с това се намалява два пъти работното напрежение спрямо една лампа,грилдика е един и се ползват вътрешните капацитети на лампите,увеличава се броя на ламните от една на две.Гого 55 използвай вилка на Авраменко,или Грец и измери ток/мощност,до колкото налучквам нещата при Греца трябва нелинеен елемент(искрище,варистор,ценеров-диод)серийно на товара,за да се зарежда кондензатор и той да се разрежда през товара.