Ако ми позволите един коментар... Подозирам, че механичният ефект при разушаването на гадинките не е прост резонанс. Защо си мисля така:
1. При Райф имаме две честоти, едната висока - носеща, а втората ниска - вероятно модулираща, в медицинско устройство. Това веднага ме сеща за ринга на д-р Джани Дотто /има тема тук с достатъчно инфо, който не знае за какво иде реч/. Там имаме пак две честоти, едната висока, другата ниска -
самополучени в резултат на топлинния стрес. Т.е. - естествен процес на създаване на "меко" лечебно магнитно поле от нов тип.
2. Сещам се и за Джон Уорел Кийли, който чрез звук е правел освен левитация,
дезинтеграция , т.е. разрушаване на молекулно и атомно ниво на твърди тела. Това обаче не е бил просто звук... Защото когато друг го е произвеждал със същото устойство, резултат няма
А като го пипне Кийли по рамото - има... Човекът за секунди е прокопал тунел в здрава скала чрез дезинтеграцията и - просто се е разсипала в прах, устройството му в крайния си вариант е било с големината на джобен часовник... Това са факти.
3. Същото нещо с пипането го правят и майсторите на "ли конг джинг" - празна сила, това е боен метод за дистанционно управление на противника
Като излъчат сила, човекът се търкаля или отблъсква най-общо казано. При допир с някой който не може да го прави и насочване срещу друг - опа, и той почва да може, енергията се предава през него.
Какво следва от всичко гореказано? Имаме една биоенергийна система със естествен заряд от оргон като човека например. Избираме си целта, да речем някой по-гаден бацил дето ни е подразнил
Модулираме полето с резонантната честота на облъчвания обект. Дали модулацията е чрез звук или микровълни, вероятно няма значение, Кийли е ползвал механични сирени щото тогава преди 130-40 години това е имало като техника, Тесла - електрически радиантни лъчи, Райф - светлина и един Бог знае какво точно. Гаранция че и при тримата има радиант или оргон, който се модулира - дали Райф го е знаел или просто е бил практик, попаднал на ефекта - не е ясно.
Така. Пускаме модулирания сигнал, получава се биоенергиен резонанс - не механичен!!! /на някой може да е изгодно да го изкарва механичен, за да води по грешен път бъдещи изследвания в тази насока, но истината винаги изплува накрая. А може и да е механичен, но вследствие биорезонанса със жизнената сила на човека/. Резултат - гадинката мре и имаме здрав вече организъм. Райф обаче подхожда избирателно към проблема - мори ги по видове - един по един със съответната честота, а това на мен лично не ми допада, защото е частен случай на лечение. Д-р Дотто е решил нещата радикално - трепе ги наведнъж всичките
Поздрави